Ga naar de inhoud

Isselt

Waarom De Isselt?

Variëteit
Een werklocatie met enorme diversiteit aan bedrijven.

Bouwnijverheid
Hoog aandeel industriële en bouwnijverheid.

Ligging
Strategische ligging aan de rivier en nabij de Amersfoortse binnenstad.

Ontdek Isselt

Even sfeerproeven? Laat je in onderstaande video inspireren door deze unieke werklocatie.

Strategische en aantrekkelijke ligging

Isselt heeft een strategische en aantrekkelijke ligging aan de rivier. Het ligt nabij de Amersfoortse binnenstad, het centraal station en het moderne Eemplein.

Ook heeft het een enorme variëteit aan bedrijven: van auto- en motoren showrooms tot allerhande dienstverleners en fabrieken. Dit alles maakt het terrein ontzettend interessant voor vestiging.

Een bedrijventerrein met familienaam

Wist je dat de geschiedenis van Isselt helemaal teruggaat tot 1339? De heer Dirc Cosijn van Isselt bouwde daar toen zijn privékapel, die een paar honderd jaar later werd omgebouwd tot een herenhuis voor de toenmalige heer Van Isselt.

Hoewel de eeuwenoude familienaam er altijd in is blijven zitten, ontwikkelde het gebied zich in de jaren 50 tot het industrieterrein dat we vandaag kennen.

Cijfers Isselt

✔Arbeidsplaatsen: 7.814
✔Hectare: 186 ha
✔Nabij Centraal Station Amersfoort en goede busverbindingen

Top 3 SBI sectoren:
1. Industrie
2. Groot en detailhandel; reparaties auto
3. Bouwnijverheid

Bekijk De Isselt met de 3D Cityplanner

Ben je benieuwd naar hoe de werklocatie eruit ziet? Bekijk dan de 3D weergave en ontdek het gebied, maar ook de verdeling qua kantoren, winkelruimte, horeca of woonruimte.

Meer weten? Neem contact op met Erwin Bos

Erwin gaat altijd voor samenwerking. Want met elkaar kom je verder, zo luidt zijn overtuiging. Met die instelling is hij een linking pin tussen bedrijfsleven en de gemeente Amersfoort. ‘Met zijn allen vormen wij deze prachtige stad en regio, dus we moeten het samen doen.’

‘Ondernemers lopen weleens tegen vraagstukken of problemen aan. Het mooiste wat ik dan kan doen is een kop koffie met ze drinken en ze hun verhaal laten doen. Goed luisteren is in mijn rol erg belangrijk. En vervolgens zoek ik binnen de gemeente de juiste persoon om tot een oplossing te komen. Met ons Amersfoort Business Team kunnen we zulke processen versnellen, want de lijntjes zijn kort en ons netwerk is groot. Dat lukt niet altijd, maar we gaan er wel voor.’ Meer weten over Erwin? Lees het interview.

Neem contact op met Amersfoort Business

Naam
Naam

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je een vraag over vestigen of ondernemen in Amersfoort? Ben je op zoek naar meer informatie? Vul dan het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Blader door onze diverse werklocaties

Alle werklocaties

Vind jouw ideale plek