Ga naar de inhoud

Centrum

Waarom het Centrum?

Karakteristiek
Historische kantoren en werkplekken in een kleurrijke, groene omgeving.

Middelpunt
Winkels, horeca en musea op loopafstand. Snelweg om de hoek.

Diversiteit
Van klein tot grote bedrijven; iedereen voelt zich thuis in het centrum.

Ontdek het centrum

Even sfeerproeven? Laat je in onderstaande video inspireren door dit unieke winkelgebied.

Waar ontspanning en werk samenkomen

Bijzondere kantoren en werkplekken in een kleurrijke, actieve omgeving. In het centrum zit je dichtbij de gezellige winkels, horecazaken en kun je volop genieten van het culturele aanbod.

De bedrijven in het centrum zijn heel divers, denk aan: Enrise, Consigo en Uitgeverij Deviant. Zowel oude als moderne panden van klein tot groot; iedereen voelt zich thuis in het centrum.

Omgeef je tijdens de werkuren met inspirerende, lokale ondernemers, en trek daarna het centrum in om de stad te ontdekken.

Een groene werkplek in het autoluwe centrum

De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Een schone, rustige omgeving om in te werken dus. Als ondernemer in het autoluwe gebied heb je voor je voertuig(en) een ontheffing nodig, zodat je het gebied in mag rijden.

Geen probleem: dat is zó geregeld! Komt een klant langs? Dan kun je deze tot 15 minuten na aankomst aanmelden via ParkStart, ze hoeven dan geen ontheffing te hebben.

Ook in het centrum word je omringd door veel groen. Wandel tijdens je pauze het stadspark door, om weer even helemaal tot rust te komen en weer vol energie aan de slag te gaan!

Corneel Jonkers: matchmaker centrum Amersfoort

Het is mijn passie om partijen bij elkaar te brengen en zo tot een betekenisvolle invulling van een plek te komen. Soms is het kleinschalig en koppel ik mensen in mijn eigen netwerk, maar nog vaker creëer ik de omstandigheden om die koppelingen succesvol te maken.

Bekijk het Centrum met de 3D Cityplanner

Ben je benieuwd naar hoe de werklocatie eruit ziet? Bekijk dan de 3D weergave en ontdek het gebied, maar ook de verdeling qua kantoren, winkelruimte, horeca of woonruimte.

Meer weten? Neem contact op met Erwin Bos

Erwin gaat altijd voor samenwerking. Want met elkaar kom je verder, zo luidt zijn overtuiging. Met die instelling is hij een linking pin tussen bedrijfsleven en de gemeente Amersfoort. ‘Met zijn allen vormen wij deze prachtige stad en regio, dus we moeten het samen doen.’

‘Ondernemers lopen weleens tegen vraagstukken of problemen aan. Het mooiste wat ik dan kan doen is een kop koffie met ze drinken en ze hun verhaal laten doen. Goed luisteren is in mijn rol erg belangrijk. En vervolgens zoek ik binnen de gemeente de juiste persoon om tot een oplossing te komen. Met ons Amersfoort Business Team kunnen we zulke processen versnellen, want de lijntjes zijn kort en ons netwerk is groot. Dat lukt niet altijd, maar we gaan er wel voor.’ Meer weten over Erwin? Lees het interview.

Neem contact op met Amersfoort Business

Naam
Naam

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je een vraag over vestigen of ondernemen in Amersfoort? Ben je op zoek naar meer informatie? Vul dan het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Blader door onze diverse werklocaties

Alle werklocaties

Vind jouw ideale plek