Ga naar de inhoud

De Hoef

Waarom De Hoef?

Groei
Met ruim 70.000 m2 biedt De Hoef meer dan genoeg plek voor allerlei soorten ondernemers.

Bereikbaarheid
Vlakbij de A1 en A28, maar ook bij NS-station Amersfoort Schothorst.

Diversiteit
Prachtige bedrijven: van middelgroot en internationaal, tot non-profit en dienstverlenend.

Een ruimtelijk en flexibel bedrijventerrein

Met ruim 70.000 m2 biedt De Hoef meer dan genoeg plek voor allerlei soorten ondernemers. Groeit je organisatie, dan groeit je kantoor gewoon mee!

In Hoefkwartier, rond NS-station Amersfoort Schothorst, staan vooral middelgrote en grote kantoren. Het noordwestelijk deel is juist een bedrijventerrein, met aan de noordzijde zicht op de A1 en de prachtige strook van kantoren. Ga je naar het westen van De Hoef, dan kom je terecht in een moderne stadswijk Hoefkwartier met woon- en werkfunctie.

Razendsnel in en uit het hart van Nederland

Is het voor jouw onderneming belangrijk om goed bereikbaar te zijn? Dan zit je bij De Hoef helemaal goed. Dit bedrijventerrein bevindt zich namelijk in Amersfoort Noord, vlak bij knooppunt Hoevelaken waar je de A1 en A28 op kunt.

Daarnaast ligt Hoefkwartier naast NS-station Amersfoort Schothorst. En: bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats. Dát is pas je klanten met een goed gevoel ontvangen

Wat staat er op de planning?

De Hoef West verandert in een nieuwe stadswijk: Hoefkwartier. Het bedrijventerrein wordt een nieuwe stadswijk waar het fijn is om te wonen, werken, leren en ontspannen. De wijk gaat Hoefkwartier heten en er is plek voor een flink aantal nieuwe woningen. Door nieuwbouw en het verbouwen van bestaande panden wordt de oude omgeving klaar gemaakt als woonlocatie. Minimaal 35% van de woningen is straks beschikbaar voor sociale huur.

Dit vinden ondernemers over De Hoef

We zijn lid van meerdere bedrijvenverenigingen, om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en ons bedrijventerrein De Hoef een stem te geven.

Ilja de Wolf Directeur   Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. in De hoef
Ervaringen van ondernemers

Met zijn allen vormen wij deze prachtige stad en regio, dus we moeten het samen doen.

Erwin Bos Accountmanager   Amersfoort Business in De Hoef
Meer weten over De Hoef? Neem contact op

Cijfers van De Hoef

✔Arbeidsplaatsen: 10.110
✔Hectare: 142 ha
✔Dichtbij station Amersfoort Schothorst en busverbinding

Top 3 SBI sectoren:

  1. Informatie en communicatie
  2. Advisering, onderzoek, special en zakelijke dienstverlening
  3. Groot en detailhandel; reparaties auto

Bekijk De Hoef met de 3D Cityplanner

Ben je benieuwd naar hoe de werklocatie eruit ziet? Bekijk dan de 3D weergave en ontdek het gebied, maar ook de verdeling qua kantoren, winkelruimte, horeca of woonruimte.

Het belang van ondernemersverenigingen

”De ondernemersverenigingen behartigen de belangen van de lokale ondernemers. Zo blijven wij als Amersfoort Business Team op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt. Het is heel waardevol om via deze weg contact te hebben met het bedrijfsleven, zeker omdat het niet mogelijk is om alle ondernemers 1 op 1 te spreken. Elkaar weten te vinden is belangrijk voor de verbinding en draagt bij aan de sociale, maatschappelijke en economische betrokkenheid voor de ondernemers, de gemeente en de stad.”

Meer weten? Neem contact op met Erwin Bos

Erwin gaat altijd voor samenwerking. Want met elkaar kom je verder, zo luidt zijn overtuiging. Met die instelling is hij een linking pin tussen bedrijfsleven en de gemeente Amersfoort. ‘Met zijn allen vormen wij deze prachtige stad en regio, dus we moeten het samen doen.’

‘Ondernemers lopen weleens tegen vraagstukken of problemen aan. Het mooiste wat ik dan kan doen is een kop koffie met ze drinken en ze hun verhaal laten doen. Goed luisteren is in mijn rol erg belangrijk. En vervolgens zoek ik binnen de gemeente de juiste persoon om tot een oplossing te komen. Met ons Amersfoort Business Team kunnen we zulke processen versnellen, want de lijntjes zijn kort en ons netwerk is groot. Dat lukt niet altijd, maar we gaan er wel voor.’ Meer weten over Erwin? Lees het interview.

Neem contact op met Amersfoort Business

Naam
Naam

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je een vraag over vestigen of ondernemen in Amersfoort? Ben je op zoek naar meer informatie? Vul dan het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Blader door onze diverse werklocaties

Alle werklocaties

Vind jouw ideale plek