Ga naar de inhoud

Luxe Dineren

Heb je inspiratie nodig voor een luxe diner? Wij hebben de beste en lekkerste restaurants voor je op een rijtje gezet.

MEI

Aan het roer van restaurant MEI staat Marco Blok, die eerder een Michelin-ster verdiende met zijn restaurant Bloks in Amersfoort. Bij MEI ligt de focus op seizoensgebonden gerechten, wat elke dinerervaring uniek maakt.Ze geven de voorkeur aan biologische en lokale ingrediënten met een verhaal. De gerechten zijn eenvoudig gehouden, waarbij de kwaliteit van de ingrediënten voor zich spreekt. Kun je niet kiezen? Op vrijdag en zaterdag is er een speciaal weekendmenu dat je zeker zal verrassen.

De Aubergerie

De Aubergerie is onderscheiden met een BIB Gourmand van Michelin, wat staat voor uitstekend eten tegen een redelijke prijs. De keuken is gebaseerd op de Franse culinaire traditie, met gerechten die je smaakpapillen zullen verwennen. Voor een unieke ervaring, probeer het verrassingsmenu, waar de creativiteit van de keuken echt tot uiting komt.

De Saffraan

De Saffraan, eerder bekroond met een Michelin-ster, maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale producten. Stel je eigen menu samen of laat je verrassen door het Chefs menu of de Tuinderij voor vegetariërs, beschikbaar op woensdag en donderdag. Volgens de Michelingids is dit een plek waar de chef-kok zijn innovatieve technieken laat zien. Bovendien is het restaurant gevestigd op een eigen boot, compleet met een heerlijk terras.

De Monnikendam

In de historische waterpoort Monnikendam vind je restaurant De Monnikendam, waar je kunt kiezen uit verschillende verrassingsmenu’s. Voor een bijzondere avond uit, dineer in de Riddertoren met romantisch kaarslicht en een knapperend haardvuur. En je kunt er zelfs trouwen!

Merlot

De basis van Merlot is de Franse keuken, met verse en lokale ingrediënten. Kies voor het Proefmenu met vier tot zeven gangen voor een complete ervaring.Voor een totale verrassing, laat je verwennen met het Merlot arrangement. De keuken van Merlot wordt al jaren erkend door Michelin en andere culinaire gidsen.

Tollius Restaurant

Tollius draait om ervaring, verrassing, delen en proeven. Elk seizoen inspireert de chefs tot het creëren van gerechten met seizoensgebonden producten. Chef Barry van Tollius creëert smaakvolle, gedurfde gerechten die gasten blijven verrassen. De wijnen zijn perfect afgestemd op de gerechten voor een complete smaakbeleving.

Het Bergpaviljoen

Het Bergpaviljoen is ideaal voor lunch, diner of een borrel. Geniet van ontspannen service en ‘joi de vivre’ in een comfortabele setting. Michelin heeft het restaurant een Bib-Gourmand toegekend, met lof voor de moeilijke keuzes die gasten moeten maken tussen de heerlijke gerechten.

RAUW

Voor de vleesliefhebbers is RAUW de plek om te zijn, met een focus op gerijpt rundvlees van dubbeldoelkoeien. Proef de côte de boeuf of de chateaubriand met gebakken foie gras, bereid boven een krachtige hittebron voor de perfecte smaak en textuur. Voor de rauwe vleesfans is er een uitstekende steak tartaar.

Meest gelezen artikelen

Duurzame energie

07-01-2022

Circulair ondernemen bij IKEA

‘Duurzaam ondernemen zit in ons DNA, het is het fundament van wie wij zijn als bedrijf.'

Lees verder

Gezondheid

27-01-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder

Ondernemen

15-09-2023

Firma Zoethout geeft meubels een tweede leven

Amersfoort bruist van de creativiteit. Niet alleen op cultureel gebied, maar ook binnen het ondernemerschap. Neem bijvoorbeeld Firma Zoethout. Dit bedrijf in het Leusderkwartier verkoopt vintage meubels, die de kundige dames van top tot teen hebben opgeknapt.

Lees verder
Bekijk alle artikelen
Leer ondernemend Amersfoort beter kennen
Blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws uit Amersfoort

Naam
Naam