Verhalen van Amersfoortse ondernemers

Amersfoort staat bekend om haar innovatieve en inspirerende ondernemers. Blijf daarom op de hoogte van de verhalen uit de stad: van business events en nieuwe samenwerkingen, tot bijzondere interviews en belangrijke updates.

Alle onderwerpen
Duurzame energie
Ondernemen
Onderwijs
Gezondheid
Vervoer
alt

Duurzame energie

26-5-2023

‘We moeten echt met z’n allen aan de gang. Anders gaan we de klimaatdoelstelling niet halen.’

Bij Bouwbedrijf A. Huurdeman houden ze zich bezig met bouwen. Toch is bouwen niet het enige wat bij dit van oorsprong familiebedrijf hoog in het vaandel staat. Ook groen in alle soorten en maten behoort tot de dagelijkse bezigheden.

Lees verder
alt

Onderwijs

24-4-2023

Cyberchef: Baas in eigen digitale keuken

In één klap al je werkbestanden versleuteld. Contracten, facturen, e-mails, noem maar op. Eén op de vijf mkb-ondernemingen krijgt te maken met dergelijke gevallen van cybercrime. Om de digitale weerbaarheid te verbeteren, werken ondernemers en studenten samen via het programma Cyberchef.

Lees verder
alt

Ondernemen

24-4-2023

KOSMIK: Inhoud x Vorm

De start van de werkdag op een druilerige maandagochtend. We worden verwacht in het hoofdgebouw van KOSMIK. Aan het einde van de lange oprijlaan wacht directeur Coen Witteveen ons op. Klaar om zijn verhaal over dit productiehuis te vertellen.

Lees verder
alt

Onderwijs

27-2-2023

Studenten Bouwkunde maken definitief ontwerp Kamer voor de Stad

Vijf studenten Bouwkunde van ROC Midden Nederland geven in schooljaar 2022-2023 vervolg aan de ontwikkeling van de Kamer voor de Stad: het kleine, duurzame broertje van het nieuw te bouwen Huis van de Stad van Amersfoort.

Lees verder
alt

Ondernemen

10-2-2023

We stellen je voor aan matchmaker Corneel Jonkers

“Het is mijn passie om partijen bij elkaar te brengen en zo tot een betekenisvolle invulling van een plek te komen. Soms is het kleinschalig en koppel ik mensen in mijn eigen netwerk, maar nog vaker creëer ik de omstandigheden om die koppelingen succesvol te maken.''

Lees verder
alt

Ondernemen

10-2-2023

Amersfoort als duurzame, leefbare, gezonde en inclusieve stad

De gemeente Amersfoort werkt de komende jaren aan het versterken van een duurzame, leefbare, gezonde en inclusieve stad. Met een onlangs verschenen geanimeerd filmpje laat de gemeente zien wat zij vanuit economisch oogpunt gaan doen en hoe dit wordt bereikt.

Lees verder
alt

Ondernemen

3-2-2023

Creatieve Broedplaats OostWest

Een magazijn van 1200 vierkante meter. Een boel creatieve mensen op dezelfde plek. Als de locatie OostWest zich ergens goed voor leent, is het wel voor goede feestjes. “Je bedoelt showcases”, corrigeert oprichter Ferdinand Eloff ons. “OostWest is er echt voor de makers.”

Lees verder
alt

Ondernemen

29-11-2022

Projectmanager Arjen Jansen: ‘Het stationsgebied heeft de potentie om Amersfoort te verbinden’

Het Stationsgebied in Amersfoort staat een grote verandering te wachten.

Lees verder
alt

Ondernemen

1-11-2022

‘Dankzij de geo-informatie die we met LIVE bieden kunnen beslissers betere keuzes maken’

Het doel van het LIVE-project is helder: met innovatieve digitalisering bijdragen aan klimaatadaptatie, energietransitie en leefbaarheid in Liendert.

Lees verder
Blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws uit Amersfoort

(al 1.500 ondernemers gingen je voor)

AB - Blijf op de hoogte - Camiel met boek