Verhalen van Amersfoortse ondernemers

Amersfoort staat bekend om haar innovatieve en inspirerende ondernemers. Blijf daarom op de hoogte van de verhalen uit de stad: van business events en nieuwe samenwerkingen, tot bijzondere interviews en belangrijke updates.

Alle onderwerpen
Gezondheid
Onderwijs
Ondernemen
Duurzame energie
Vervoer
alt

Gezondheid

20-2-2024

SOMT University of Physiotherapy: Werken aan duurzame gezondheid

In 2022 is SOMT University of Physiotherapy gestart met een onderzoek onder 2500 bewoners van de gemeente Amersfoorters in de leeftijd van 55 tot 75 jaar. Met nieuwe onderzoekstechnologieën en moderne meetapparatuur brengt SOMT hun zorgbehoefte in kaart, met bijzondere aandacht voor de facetten die mensen kwetsbaar maken. Over een aantal jaar moet dat SOMT in staat stellen om middels advies te voorkomen dat mensen kwetsbaar worden.

Lees verder
alt

Onderwijs

19-10-2023

HU-studenten zetten Amersfoort & hun opleiding op de kaart

erstejaars HU-studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management, gingen in hun eerste week een challenge aan. Maak een promotiefilm over het ondernemerschap in Amersfoort. Met de thema’s: sport, cultuur, ambacht en kunst.

Lees verder
alt

Ondernemen

3-10-2023

Amersfoort wil meer!

Amersfoort is met circa 160.000 inwoners hard gegroeid in de afgelopen jaren en daar komt nog eens een groei van ongeveer 9% bovenop tot in 2030. Niet gek, dat deze stad met een sterke regionale centrumfunctie ongeveer 170.000 bezoekers per week trekt. Amersfoort behoort daarmee tot de grotere steden in Nederland. Volgens bureau Goudappel Coffeng behoort Amersfoort al jaren tot de meest vitale winkelgebieden.

Lees verder
alt

Ondernemen

15-9-2023

Firma Zoethout geeft meubels een tweede leven

Amersfoort bruist van de creativiteit. Niet alleen op cultureel gebied, maar ook binnen het ondernemerschap. Neem bijvoorbeeld Firma Zoethout. Dit bedrijf in het Leusderkwartier verkoopt vintage meubels, die de kundige dames van top tot teen hebben opgeknapt.

Lees verder
alt

Gezondheid

13-9-2023

Sportivate zet je in beweging met de Business Games

Het is de hoogste tijd om tijdens je werk ook aandacht te hebben voor je werkgeluk en werkplezier. Wij doen niks anders dan bedrijven ondersteunen met de inrichting van een actieve en inspirerende werkomgeving.

Lees verder
alt

Ondernemen

13-9-2023

‘Familiebedrijven zijn onmisbaar voor een vitale regio’

Voor Ilse Matser bestaat er geen twijfel: familiebedrijven zijn zowel maatschappelijk als economisch van groot belang. En zij kan het weten, want de van oorsprong Amersfoortse houdt zich al meer dan vijftien jaar bezig met het zakelijke fenomeen.

Lees verder
alt

Ondernemen

17-8-2023

Geomaat maakt 3D-stadsmodel van Liendert

Geomaat is een landmeetkundig ingenieursbureau, gespecialiseerd in het maatvoeren, inwinnen, analyseren en verwerken van geodetische data in het ruimtelijk domein. “We zetten ons in voor projecten in de bouw, infrastructuur en alle andere geodetische vraagstukken".

Lees verder
alt

Duurzame energie

26-5-2023

‘We moeten echt met z’n allen aan de gang. Anders gaan we de klimaatdoelstelling niet halen.’

Bij Bouwbedrijf A. Huurdeman houden ze zich bezig met bouwen. Toch is bouwen niet het enige wat bij dit van oorsprong familiebedrijf hoog in het vaandel staat. Ook groen in alle soorten en maten behoort tot de dagelijkse bezigheden.

Lees verder
alt

Onderwijs

24-4-2023

Cyberchef: Baas in eigen digitale keuken

In één klap al je werkbestanden versleuteld. Contracten, facturen, e-mails, noem maar op. Eén op de vijf mkb-ondernemingen krijgt te maken met dergelijke gevallen van cybercrime. Om de digitale weerbaarheid te verbeteren, werken ondernemers en studenten samen via het programma Cyberchef.

Lees verder
Blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws uit Amersfoort

(al 1.500 ondernemers gingen je voor)

AB - Blijf op de hoogte - Camiel met boek