Verhalen van Amersfoortse ondernemers

Amersfoort staat bekend om haar innovatieve en inspirerende ondernemers. Blijf daarom op de hoogte van de verhalen uit de stad: van business events en nieuwe samenwerkingen, tot bijzondere interviews en belangrijke updates.

Alle onderwerpen
Duurzame energie
Gezondheid
Ondernemen
Onderwijs
Vervoer
alt

Ondernemen

15-9-2023

Firma Zoethout geeft meubels een tweede leven

Amersfoort bruist van de creativiteit. Niet alleen op cultureel gebied, maar ook binnen het ondernemerschap. Neem bijvoorbeeld Firma Zoethout. Dit bedrijf in het Leusderkwartier verkoopt vintage meubels, die de kundige dames van top tot teen hebben opgeknapt.

Lees verder
alt

Gezondheid

13-9-2023

Sportivate zet je in beweging met de Business Games

Het is de hoogste tijd om tijdens je werk ook aandacht te hebben voor je werkgeluk en werkplezier. Wij doen niks anders dan bedrijven ondersteunen met de inrichting van een actieve en inspirerende werkomgeving.

Lees verder
alt

Ondernemen

13-9-2023

‘Familiebedrijven zijn onmisbaar voor een vitale regio’

Voor Ilse Matser bestaat er geen twijfel: familiebedrijven zijn zowel maatschappelijk als economisch van groot belang. En zij kan het weten, want de van oorsprong Amersfoortse houdt zich al meer dan vijftien jaar bezig met het zakelijke fenomeen.

Lees verder
alt

Ondernemen

17-8-2023

Geomaat maakt 3D-stadsmodel van Liendert

Geomaat is een landmeetkundig ingenieursbureau, gespecialiseerd in het maatvoeren, inwinnen, analyseren en verwerken van geodetische data in het ruimtelijk domein. “We zetten ons in voor projecten in de bouw, infrastructuur en alle andere geodetische vraagstukken".

Lees verder
alt

Duurzame energie

26-5-2023

‘We moeten echt met z’n allen aan de gang. Anders gaan we de klimaatdoelstelling niet halen.’

Bij Bouwbedrijf A. Huurdeman houden ze zich bezig met bouwen. Toch is bouwen niet het enige wat bij dit van oorsprong familiebedrijf hoog in het vaandel staat. Ook groen in alle soorten en maten behoort tot de dagelijkse bezigheden.

Lees verder
alt

Onderwijs

24-4-2023

Cyberchef: Baas in eigen digitale keuken

In één klap al je werkbestanden versleuteld. Contracten, facturen, e-mails, noem maar op. Eén op de vijf mkb-ondernemingen krijgt te maken met dergelijke gevallen van cybercrime. Om de digitale weerbaarheid te verbeteren, werken ondernemers en studenten samen via het programma Cyberchef.

Lees verder
alt

Ondernemen

24-4-2023

KOSMIK: Inhoud x Vorm

De start van de werkdag op een druilerige maandagochtend. We worden verwacht in het hoofdgebouw van KOSMIK. Aan het einde van de lange oprijlaan wacht directeur Coen Witteveen ons op. Klaar om zijn verhaal over dit productiehuis te vertellen.

Lees verder
alt

Onderwijs

27-2-2023

Studenten Bouwkunde maken definitief ontwerp Kamer voor de Stad

Vijf studenten Bouwkunde van ROC Midden Nederland geven in schooljaar 2022-2023 vervolg aan de ontwikkeling van de Kamer voor de Stad: het kleine, duurzame broertje van het nieuw te bouwen Huis van de Stad van Amersfoort.

Lees verder
alt

Ondernemen

10-2-2023

We stellen je voor aan matchmaker Corneel Jonkers

“Het is mijn passie om partijen bij elkaar te brengen en zo tot een betekenisvolle invulling van een plek te komen. Soms is het kleinschalig en koppel ik mensen in mijn eigen netwerk, maar nog vaker creëer ik de omstandigheden om die koppelingen succesvol te maken.''

Lees verder
Blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws uit Amersfoort

(al 1.500 ondernemers gingen je voor)

AB - Blijf op de hoogte - Camiel met boek