Ga naar de inhoud

Ondernemers komen samen in Amersfoort

Ondernemers kiezen voor Amersfoort vanwege de centrale ligging, hoogopgeleide bevolking en duurzame leefomgeving. Niet voor niets werd onze stad door Elsevier uitgeroepen tot de beste grote stad. Om in te werken én te leven.

Waarom Amersfoort?

Wij zorgen voor je
Gezondheid staat centraal in alles wat we doen

Groeien en genieten
Innoverende bedrijven, comfortabel wonen en stadse gezelligheid

Midden in het land
Het kloppend hart waar stad, talent en bedrijf elkaar ontmoeten

Centrale ligging

Amersfoort ligt op het randje van de Randstad. Dat betekent dat je vanuit hier altijd snel op bestemming bent: via de snelweg, de trein of met de fiets. Waar je partners ook zitten, je bent dus altijd in de buurt!

Vanaf de werklocaties ben je binnen een paar minuten in het gezellige en historische centrum. Maak een stadswandeling of ontdek wat Amersfoort op cultureel gebied te bieden heeft. Op onze werklocaties kun je daarna weer terecht voor opperste concentratie.

Creatief en levendig ondernemersklimaat

De kracht van Amersfoort is de kracht van samenwerking. In onze stad heerst een levendig ondernemersklimaat, waarbij verbinding wordt gezocht op alle niveaus. Een stad waar ontmoeting vanzelfsprekend is. Waar iedereen kan meedoen, en iedereen zich thuis mag voelen. Meer dan 18.000 bedrijven en ondernemingen hebben zich in Amersfoort gevestigd.

Gezond Stedelijk Leven

In Amersfoort werken we hard aan het creëren van een gezond stedelijk leven. Zo is de stad niet alleen een innovatieve aanjager op het gebied van de gezondheidszorg, maar doen we er ook alles aan om een gezonde, duurzame economie te behouden.

Kom je met je onderneming naar Amersfoort, dan woon en werk je in een fijne omgeving met bijzondere natuur, recreatieve functies en een hechte samenleving.

Uniek ecosysteem: Earth Valley

De as Amersfoort-Utrecht groeit uit tot Earth Valley. Een kennisomgeving die dankzij de opvallend sterke aanwezigheid van ingenieursbureaus, innovatieve geo-bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen een cruciale bijdrage kan leveren aan wereldwijde maatschappelijke opgaven.

Onderwijsstad van de toekomst

Onze stad trekt ondernemers, studenten en nog veel meer talenten. Waarom? De onderwijsinstellingen werken nauw samen met bedrijven, organisaties en inwoners voor het beste resultaat. Innoverende organisaties bieden toffe plekken voor nieuw talent. En zeker 49% van de beroepsbevolking is hoogopgeleid. Een basis om op te bouwen.

Dé erfgoedstad van Nederland

In geen enkele andere stad wordt zo ontzettend veel met erfgoed gedaan als in Amersfoort. Door de vestiging van een groot aantal erfgoedbedrijven en -organisaties is de stad een echte ontmoetingsplaats voor de erfgoedsector. Denk aan organisaties als: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer, Nationaal Restauratiefonds en nog veel meer.

Met wel 650 monumenten is er in de stad veel te ontdekken, van de iconische Koppelpoort tot het Belgenmonument op de Amersfoortse Berg. Ook in de regio is veel erfgoed te vinden, zoals Kamp Amersfoort, het oerbos op landgoed Den Treek-Henschoten en het varend erfgoed in Bunschoten Spakenburg.

Blader door onze diverse werklocaties

Alle werklocaties

Vind jouw ideale plek

Meer weten? Neem contact op met Mathilde van der Sanden

Mathilde brengt ondernemers graag met elkaar in contact. Want dan kan zomaar een mooie samenwerking ontstaan. Als geen ander weet ze: met de energie van ondernemend Amersfoort zit het wel goed. ‘Amersfoort is een stad met een hart.’

‘Werken met en voor ondernemers vind ik superinteressant. Ik hou van het DNA dat zij hebben: zelfsturend, innovatief en oplossingsgericht. Eigenschappen die ik herken en waarvan ik in de omgang met ondernemers energie krijg. Ik leef me in, luister goed en vraag door: hoe kan ik je écht helpen? Wij kunnen geen ijzer met handen breken, maar ik zoek dan altijd verder: wat kan er wél?’ Meer weten over Mathilde? Lees het interview.

 

Blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws uit Amersfoort

Naam
Naam