Blog

Greet Prins (Philadelphia): “Onze kracht ligt in kleinschaligheid”

“Onze ambitie is dat onze cliënten het beste uit zichzelf kunnen halen”, begint Greet Prins haar gloedvolle betoog over de organisatie waar zij voorzitter van de Raad van Bestuur is. “Dat kan heel klein zijn, van mensen die alleen hun ogen kunnen bewegen tot mensen die we uit kunnen dagen om weer aan het werk te gaan. Onze kracht ligt in kleinschaligheid: we hebben aandacht voor de mensen en we leveren maatwerk.”

Philadelphia biedt in heel Nederland zorg, ondersteuning en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en is het op één na grootste bedrijf op dit gebied. Op zo’n 600 kleinschalige locaties in het land, begeleiden ruim 7.600 medewerkers ruim 8.000 cliënten. De organisatie koos er onlangs voor om het hoofdkantoor te verhuizen naar Amersfoort.

Verhuizing

“De organisatie stond voor interne veranderingen”, vertelt Greet Prins. “Amersfoort ligt centraler ten opzichte van de honderden vestigingen in Nederland en heeft als voordeel dat er meer medewerkers kunnen samenwerken. Ook heeft het een goede OV- en autoverbinding naar onder andere Nunspeet, waar nog veel van onze medewerkers wonen. Voor de mensen die langer moesten reizen, hebben we gekeken hoe we dat zo comfortabel mogelijk konden maken en dan is de afstand naar Amersfoort goed te overbruggen.”

Enthousiast

Vanwege de ligging en bereikbaarheid viel de keuze op een pand aan de Wijersstraat in het Stationsgebied. Het kantoor ligt op loopafstand van het Centraal Station, biedt voldoende parkeermogelijkheden in de omgeving en heeft een parkeergarage onder het pand. Greet Prins: “Wij zijn blij dat we voor Amersfoort hebben gekozen. We zitten hier met plezier en het voelt goed. Ook de mensen die moesten verhuizen naar Amersfoort en dit in het begin niet al te leuk vonden, zijn nu toch enthousiast. Niet alleen over de stad en het pand met de vrolijke, kleurrijke muren, maar ook over de nieuwe manier van werken. Vroeger had iedereen een eigen kamer en aparte vergaderplekken. Hier hebben we gekozen voor een open kantoorconcept. Verschillende afdelingen zijn bij elkaar gevoegd, zodat je elkaar beter kunt vinden. Niemand heeft meer vaste plekken, ook ik niet. We hebben nu een open ruimte wat de onderlinge contacten bevorderd. Wel hebben we praatstoelen en plekjes waar mensen rustig kunnen werken. “

Welkom

De voorzitter van de Raad van Bestuur vindt het ook belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in het Philadelphia pand: “Dat de ruimtes openheid en warmte uitstralen, daar hebben we veel energie in gestoken. We krijgen er in het algemeen positieve reacties op en een bijkomend voordeel is dat we met deze nieuwe opstelling 20% minder kantoormeters nodig hebben. ”

“Toen bekend werd dat Philadelphia naar Amersfoort zou verhuizen, werd er vanuit de gemeente direct gereageerd en kregen we één contactpersoon. Dat werkte hartstikke goed. Het is voor ons als organisatie belangrijk te weten dat we een vast aanspreekpunt hebben, zodat we contact kunnen opnemen indien dat nodig is. Ook de burgemeester toonde persoonlijk belangstelling. Dat vond ik heel bijzonder en daardoor voelden we ons meteen welkom in de stad.”

Uitdagingen

“Maar soms lopen wij ook aan tegen de starheid van de gemeentelijke organisatie. Wij willen bijvoorbeeld graag een winkel met werk van onze cliënten beneden maken, maar dat mag niet, want dit pand heeft geen winkelbestemming. Dan denk ik jongens, kijk naar de geest van de wet.” Snelle verbindingen en een groene omgeving zijn in ogen van Greet Prins ook een uitdaging voor Amersfoort. “Het is Amersfoort ontzettend goed gelukt om bedrijven hier naartoe te halen. Nu moeten we ervoor zorgen dat de stad bereikbaar blijft met meer groen in het Stationsgebied, zodat we ‘the place to be’ blijven. “

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!