Gezond stedelijk leven

Een regio waar gezondheid centraal staat in alles wat we doen. Met gelukkige inwoners en werknemers in een prettige leef- en werkomgeving, werkend aan een gezonde economie. Waar iedereen kan meedoen, en iedereen zich thuis mag voelen. Dat is ondernemen in Amersfoort!

Gezond Stedelijk Leven in het kort

Gezonde levensstijl
Een levendige omgeving die uitnodigt tot beweging en recreatie

Prettige woon-werkstad
Leven in een schone, groene omgeving met zo min mogelijk overlast

Sociale eenheid
Waar ontmoeting vanzelfsprekend is en het barst van culturele functies

AB - Gezond stedelijk leven - Daniel en Mathilde

Wat is gezond stedelijk leven?

Een stad en regio waar gezondheid centraal staat in alles wat we doen. Een regio van gezonde inwoners in een gezonde leefomgeving, werkend aan een gezonde economie. Waar iedereen kan meedoen, en iedereen zich thuis mag voelen.

In een gezonde regio hebben mensen een passende baan of opleiding of zijn ze op een andere manier actief bij de samenleving betrokken. Je kunt er prettig wonen in een schone, groene omgeving met zo min mogelijk overlast.

Een omgeving die uitnodigt tot een gezonde levensstijl, aanzet tot beweging en levendig is door de recreatieve en culturele functies. Waar ontmoeting vanzelfsprekend is, waar duurzaamheid de norm is en waar we economisch sterk blijven. Juist door aandacht te hebben voor gezond stedelijk leven voor iedereen.

AB - GSL - Nieuwsbrief item - Wandelende man

Innovatieve aanjager

Amersfoort en regio Utrecht excelleert in het samenbrengen van technologie en mensen. Hierdoor is onze regio een innovatieve aanjager op het gebied van bijvoorbeeld de gezondheidszorg.

De Life Sciences-tak van de Universiteit Utrecht, maar ook het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Prinses Maxima Centrum, SOMT University of Physiotherapy, het Hubrecht Instituut, het Meander Medisch Centrum en de Life Sciences Incubator van het Science Park zijn van grote waarde voor Gezond Stedelijk Leven.

Ook spelen wij in samenwerking met Gelderland een grote rol in de foodindustrie. Doordat FoodValley breed gedragen wordt door diverse partijen en kennisinstellingen realiseert onze regio ook op het gebied van voeding innovatieve en slimme oplossingen.

Bedrijven vertellen over Gezond Stedelijk Leven

alt

Duurzame energie

23-1-2022

Circulair ondernemen bij IKEA

‘Duurzaam ondernemen zit in ons DNA, het is het fundament van wie wij zijn als bedrijf.'

Lees verder
alt

Gezondheid

24-1-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder
alt

Duurzame energie

28-1-2022

Duurzame oplossingen ontwerpen

Bijdragen aan een comfortabele werk- en leefomgeving is voor de ingenieurs van Boersema Installatie Adviseurs een tweede natuur.

Lees verder
AB - GSL - Mieke bij de Koppelpoort

Talent als magneet voor bedrijven

Het aanbod aan kennis en talent in de regio werkt als een magneet voor bedrijven. Op het Utrecht Science Park werken gerenommeerde kennisinstellingen samen aan oplossingen voor Gezond Stedelijk Leven.

Binnen onderwijsinstellingen zoals de Universiteit Utrecht, een van de hoogst aangeschreven universiteiten van Nederland, SOMT University of Physiotherapy, Hogeschool Utrecht (ook gevestigd in Amersfoort), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en diverse mbo’s worden talenten goed opgeleid om kennis om te zetten in slimme toepassingen.

Talenten krijgen na hun studietijd uitgebreide kansen om zich verder te ontwikkelen. Regio Utrecht investeert in een prettig klimaat voor nieuwe ondernemers, zzp’ers en startups. Bijvoorbeeld met een grote hoeveelheid deelkantoren en incubators, die werken als reactorvaten voor creatieve ideeën en ondernemers helpen groeien.

AB - GSL - Rianne met eten in hand

Gezond Stedelijk Leven als exportproduct

Doordat we in Amersfoort overtuigd verbinding en samenwerking zoeken op alle niveaus, fungeert onze stad en regio als vliegwiel voor de rest van Nederland. Dat we uitblinken in life sciences, food, zorg en innovatie past bij de waarden waarvoor we staan: groen, gezond en slim.

De combinatie van goed opgeleid talent, startups en gevestigde bedrijven zorgt ervoor dat we de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen van de groei met vertrouwen tegemoetzien.

Als creator hebben we de mogelijkheid marktleider te worden op het gebied van Gezond Stedelijk Leven en dit vervolgens te ontwikkelen als exportproduct.

AB - Team - Rianne Delissen

Meer weten? Neem contact op met Rianne Delissen

Rianne is met veel enthousiasme een verbindende schakel tussen bedrijven en de gemeente Amersfoort. Een rol die haar als ervaren netwerker op het lijf is geschreven. Ze zorgt ervoor dat de stem van ondernemers wordt gehoord. ‘Ik voel me er prettig bij om mensen te helpen.’

‘Ik kom uit de evenementenwereld en ben het gewend om dienstbaar, gastvrij en faciliterend te zijn. Als accountmanager van het Amersfoort Business Team heb ik de leukste baan binnen de gemeente. Ik mag ondernemers helpen. Ondernemers hebben lef en passie, dat voel en hoor je als je met ze praat. Ik wil ze daarin samen met mijn collega’s ondersteunen. Dat doen we met hart voor de stad. En dat terwijl ik hier niet vandaan kom; je kunt het horen aan mijn Limburgse accent. Maar deze stad heeft mijn hart gestolen. Amersfoort is prachtig!’ Meer weten over Rianne? Lees het interview.

Neem contact op met Amersfoort Business

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je een vraag over vestigen of ondernemen in Amersfoort? Ben je op zoek naar meer informatie? Vul dan het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

AB - Contactformulier - Toren in de stad