Earth Valley als kennisomgeving in de regio

De as Amersfoort-Utrecht groeit uit tot Earth Valley: een kennisomgeving die dankzij de opvallend sterke aanwezigheid van ingenieursbureaus, innovatieve geo-bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen een cruciale bijdrage kan leveren aan wereldwijde maatschappelijke opgaven.
'Amersfoort: de startmotor van het nieuwe ecosysteem’
AB - Earth Valley - Zonnepanelen - Vierkant

Waarom en hoe is Earth Valley ontstaan?

De Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius, wethouder Fatma Koşer Kaya (economie) en Earth Valley-kwartiermaker Wouter van Daal van ROM Utrecht Region, gingen hierover in gesprek.

Tekstlink
AB - Interview - Earth Valley 2 - vierkant

Ontwikkeling Earth Valley

De officiële lancering van Earth Valley was op 11 maart 2022. Het nieuwe ecosysteem in de regio Amersfoort – Utrecht kan nu al rekenen op commitment van ingenieursbureaus, geo-bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen én politiek.

Tekstlink

De mensen achter Earth Valley

Earth Valley is niet iets wat we vandaag zeggen en er morgen is. Het is een olievlek die zich steeds verder uitbreidt.

Wouter van DaalEarth Valley-kwartiermaker ROM Utrecht Region

We zijn in een stroomversnelling gekomen sinds we digitale gegevens koppelen aan maatschappelijke vraagstukken. Het is mooi te zien hoe dingen nu bij elkaar komen in Earth Valley.

Lucas BolsiusBurgemeester Gemeente Amersfoort
Amersfoort Business Interview Earth Valley met Burgemeester

De aanwezigheid van zoveel bedrijven in deze omgeving die zich bezighouden met ruimtelijke vraagstukken en geo-data is uniek.

Fatma Koşer KayaWethouder Economie Gemeente Amersfoort

Handen ineen voor herinrichting Liendert

Kennis en data bundelen en integraal maatschappelijke opgaven aanpakken; dat is wat bedrijven, kennisinstellingen en overheden binnen Earth Valley doen. LIVE (Liendert Interactieve Visuele Ervaring) is de eerste concrete actie vanuit dit ecosysteem. Met een subsidie van 1 miljoen euro slaan vijf Amersfoortse geo-bedrijven (Geomaat, NEO, Hydrologic, Strategis en AeroVision), RIVM, Future City en gemeente Amersfoort de handen ineen bij de herinrichting van de wijk Liendert. ‘Dit project is een voorbeeld voor verdere samenwerking.’

Tekstlink
AB - Team - Camiel Weijzen

Meer weten? Neem contact op met Camiel Weijzen

Camiel helpt Amersfoortse bedrijven graag verder te groeien. Dat doet hij door belemmeringen weg te nemen en ondernemers de weg te wijzen. Goed voor de bedrijven, goed voor de stad: de ondernemingen wortelen dieper in Amersfoort en meer mensen kunnen aan het werk in de regio. ‘Ik heb mijn voelsprieten altijd uitstaan.’

‘Ik ben zelf ondernemer geweest. Het maakt dat ik de taal van de ondernemer spreek en begrijp waar ze soms tegenaanlopen. Mijn huidige rol als accountmanager vervul ik al jarenlang met veel plezier. Ik ben niet het type dat lijstjes afvinkt, ik wil bedrijven ontdekken en ze verder helpen waar dat mogelijk is. Dat is wat mij energie geeft.’ Meer weten over Camiel? Lees het interview.

Neem contact op met Amersfoort Business

Wat kunnen we voor je doen?

Heb je een vraag over vestigen of ondernemen in Amersfoort? Ben je op zoek naar meer informatie? Vul dan het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

AB - Contactformulier - Toren in de stad