Geomaat landmeting

Geomaat maakt 3D-stadsmodel van Liendert

Geschreven op 8/17/2023

Geomaat is een landmeetkundig ingenieursbureau, gespecialiseerd in het maatvoeren, inwinnen, analyseren en verwerken van geodetische data in het ruimtelijk domein. “We zetten ons in voor projecten in de bouw, infrastructuur en alle andere geodetische vraagstukken. We werken voor én samen met onze opdrachtgevers door heel Nederland (en in het buitenland). Dit doen we vanuit onze vestigingen in Groningen en Amersfoort.

We werken voor een diversiteit aan opdrachtgevers uit de private en publieke sector. Van grond-, weg- en waterbouw, woningcorporaties en architectenbureaus tot aan (olie en gas-) industrie, scheepvaart en de installatiebranche. Ook zetten we ons in voor Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, waterschappen en de spoorbranche” aldus Bob Wind, vestigingsleider Amersfoort. 

Liendert Interactieve Visuele Ervaring (LIVE) 

Zo vertelt Bob “We zijn bezig met het realiseren van een 3D-stadsmodel van de Amersfoortse wijk Liendert. Dit project heeft de naam Liendert Interactieve Visuele Ervaring (LIVE). In het project werken we samen met AeroVision, Gemeente Amersfoort, RIVM, NEO, StrateGis, HydroLogic en Stichting Future City om de toepasbaarheid van Digital Twins te toetsen en verder te ontwikkelen. Dit om zo meer inzicht te krijgen in de inrichting van de openbare ruimte.” 

Realisatie 3D-stadsmodel van Liendert

Wanneer blijkt dat het project in Liendert succesvol is, dan zal eenzelfde soort projectmatige aanpak ook in andere steden ingezet worden. “Dit omdat de komende jaren steden voor grote maatschappelijke opgaven staan: een groeiend tekort aan woonruimte, de energietransitie vraagt om een radicale overgang naar een samenleving die haar energie uit duurzame bronnen haalt, en ook zullen steden door klimaatverandering vaker geconfronteerd worden met periodes van extreme hitte, droogte en neerslag".

"Ook loopt in veel steden het mobiliteitssysteem tegen haar grenzen aan. Wat al deze opgaven gemeen hebben is dat zij grote gevolgen hebben op de ruimtelijke ordening en leefomgeving.  Met een 3D-stadsmodel kan de overheid scenario’s makkelijker opstellen en vergelijken, dit levert beslisinformatie op. Dit zorgt voor een efficiënter besluit- en uitvoeringsproces bij overheden” aldus Bob Wind. 

Meest gelezen artikelen

alt

Ondernemen

22-12-2021

Earth Valley

‘Met Earth Valley creëren we een ecosysteem dat sterk bijdraagt aan grote maatschappelijke opgaven.’

Lees verder
alt

Gezondheid

24-1-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder
alt

Vervoer

25-1-2022

Evolutie van de vrachtfiets

Nu steeds meer bedrijven hun mobiliteit willen of moeten vergroenen, heeft Babboe de oplossing: de vrachtfiets.

Lees verder
Leer ondernemend Amersfoort beter kennen