Blog

Fondsenbeheer Nederland neemt intrek in Levobgebouw Amersfoort

Fondsenbeheer Nederland neemt in december van dit jaar zijn intrek in het Levobgebouw aan de Utrechtseweg in Amersfoort. Op 29 september werd het huurcontract met de eigenaar van het pand, Triodos, ondertekend.

fondsenbeheer-nederland-naar-amersfoort

Fondsenbeheer zocht onder meer naar een karakteristieke werkplek dichtbij het treinstation gelegen. Al 30 jaar werkt Fondsenbeheer in het monumentale Huize Hoevelaken en verhuist half december naar het jongere monumentale Levobgebouw, dat in maart van dit jaar de gemeentelijke monumentenstatus heeft gekregen. Fondsenbeheer zal op de begane grond en de eerste verdieping in het pand gaan werken. Na de verhuizing van de gemeente Amersfoort uit het Levobgebouw begint Fondsenbeheer in oktober met de interne verbouwing om de nieuwe werkomgeving klaar te maken. Fondsenbeheer is blij met Amersfoort als vestigingsplaats, ook omdat meerdere vergelijkbare instellingen in de stad gevestigd zijn.

De gemeente Amersfoort is blij met de komst van de meer dan honderd medewerkers. De komst van Fondsenbeheer is een mooie versterking van de erfgoedsector. Fondsenbeheer wil van het voormalig Levobgebouw een erfgoedhuis maken dat past bij de stad waarin onder andere ook de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en het toekomstige Collectie Centrum Nederland gevestigd zijn.

Medewerkers van de gemeente Amersfoort die eerder in het pand hun werkplek hadden, zijn inmiddels verhuisd naar andere locaties in de stad. Een deel van de medewerkers is verhuisd naar kunsthal Kade aan het Smallepad. Dit levert de gemeente een structurele kostenbesparing op.

fondsenbeheer

Over Fondsenbeheer Nederland

Fondsenbeheer Nederland is een onafhankelijke organisatie die verschillende maatschappelijke fondsen ondersteunt, waaronder het Nationaal Restauratiefonds en het Nationaal Groenfonds. Deze fondsen zetten zich zonder winstoogmerk intensief in voor een betere kwaliteit van onze leefomgeving, bijvoorbeeld voor onze monumenten, natuur en duurzaamheid. In totaal werken er iets meer dan 100 medewerkers bij Fondsenbeheer Nederland.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!