Retail in Amersfoort

Het stadshart van Amersfoort staat volgens Goudappel Coffeng in de top 10 van meest vitale centrumgebieden van Nederland.

Meer weten over de retailsector in Amersfoort?

Authenticiteit en beleving

Amersfoort scoort in de sector retail met name goed op ruimtelijke kwaliteit en demografische ontwikkeling. Authenticiteit en beleving staan daarbij voorop, aldus de onderzoekers van het oudste en grootste Nederlandse adviesbureau op het gebied van mobiliteit en ruimte Goudappel Coffeng. Zij plaatsten het stadshart van Amersfoort in de top 10 van meest vitale centrumgebieden in Nederland.

  • In top 10 meest vitale centrumgebieden
  • Gemiddeld 900.000 binnenstad bezoekers per maand in 2015
  • 280.000 m² winkelvloeroppervlak
  • Meerdere centra, w.o. winkelcentrum Vathorst en Emiclaer

Populaire werklocaties

Vathorst

Vathorst

Dit bedrijvenpark vormt door zijn directe ligging langs de A1 het visitekaartje van Amersfoort. De werkomgeving heeft een verzorgd en uitnodigend karakter. Met vestigingsmogelijkheden in de geluidswal.

Smalle Pad

Centrum

Bijzondere kantoren en werkplekken in een kleurrijke omgeving. Op steenworp afstand van de levendige, veelzijdige en eigenwijze historische stadskern.

Smalle Pad

De Wieken

Strategische toegangspoort naar zowel de mainports van Nederland als naar het achterland en Duitsland.

Centrum Amersfoort

Shopper zoekt en vindt beleving

Mensen die op zoek zijn naar een nieuw interieur, tuininrichting of babykamer pakken de afslag Vathorst aan de A1. Ikea, Loods 5, Prénatal en allerhande meubelzaken en bouwmarkten liggen hier op loopafstand van elkaar. Vathorst is, net als De Wieken een locatie voor grootschalige retail. Aantrekkelijke locaties voor uw onderneming!

Historische binnenstad
De shopper gaat anno 2015 meer en meer voor beleving. Winkelen is één, maar een stad moet meer te bieden hebben. En Amersfoort heeft dat: een historische binnenstad met vaartochten door de grachten en een divers aanbod van leuke horecagelegenheden. 

 

Zij gingen u voor!

Op bedrijvenpark Vathorst, de enige echte A1-locatie van Nederland, hebben spraakmakende bedrijven zoals IKEA, Prénatal, Kees Smit Tuinmeubelen en onlangs Loods 5 zich gevestigd.

Logo Kees Smit
Logo Ikea
Logo Loods5
Logo Prenatal

Henk Smit
Directeur Kees Smit Tuinmeubelen

“Je merkt dat Amersfoort een plek is waar mensen bereid zijn om naartoe te rijden.”

Henk Smit
Directeur Kees Smit Tuinmeubelen

“Je merkt dat Amersfoort een plek is waar mensen bereid zijn om naartoe te rijden.”

Alles over vestigen in Amersfoort bij de hand?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zich te vestigen in Amersfoort. Lees waarom ondernemers zich vestigen in Amersfoort in de vestigingsgids.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!