AB - Team - Camiel Weijzen

Even voorstellen: Camiel Weijzen

Geschreven op 7/16/2020

Camiel helpt Amersfoortse bedrijven graag verder te groeien. Dat doet hij door belemmeringen weg te nemen en ondernemers de weg te wijzen. Goed voor de bedrijven, goed voor de stad: de ondernemingen wortelen dieper in Amersfoort en meer mensen kunnen aan het werk in de regio. ‘Ik heb mijn voelsprieten altijd uitstaan.’

‘Ik ben zelf ondernemer geweest. Het maakt dat ik de taal van de ondernemer spreek en begrijp waar ze soms tegenaanlopen. Mijn huidige rol als accountmanager vervul ik al jarenlang met veel plezier. Ik ben niet het type dat lijstjes afvinkt, ik wil bedrijven ontdekken en ze verder helpen waar dat mogelijk is. Dat is wat mij energie geeft.’

Earth Valley

‘Amersfoort en Utrecht bouwen aan Earth Valley: een kennisomgeving die dankzij de opvallend sterke aanwezigheid van ingenieursbureaus, innovatieve geo-bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen een cruciale bijdrage kan leveren aan wereldwijde maatschappelijke opgaven. Denk aan klimaatadaptatie, mobiliteit en duurzaam bouwen. We zijn vliegend van start gegaan. Mijn rol is om deze ontwikkeling samen met kwartiermaker Wouter van Daal verder aan te jagen. Ik ken de partijen en ben het aanspreekpunt voor Amersfoortse ondernemers die willen bijdragen aan de ontwikkeling van Earth Valley.’

AB - Interviews - Camiel Weijzen - met boek

Maakindustrie

‘Vanwege mijn focus op de maakindustrie kom ik met de bijzonderste bedrijven in aanraking. Er zijn wereldwijd maar een paar bedrijven die deeltjesversnellers maken en een daarvan staat gewoon op een bedrijventerrein in Amersfoort. Ook bijzonder zijn de familiebedrijven die al generaties lang in de stad bezig zijn. Made in the Middle is het platform voor bedrijven uit de maakindustrie in Midden-Nederland. Voor Amersfoortse bedrijven in de maakindustrie ben ik het aanspreekpunt, zodat ze makkelijk toegang hebben tot de gemeente. Ik ben maar een telefoontje verwijderd van de juiste persoon, dus kan heel makkelijk signalen doorgeven.’

Bedrijventerrein Isselt

‘Isselt is een bedrijventerrein in beweging. Van traditioneel industrieterrein groeit de Kop van Isselt uit tot een gemengd stedelijk gebied. Vanuit de gemeente ben ik de contactpersoon voor ondernemers op werklocatie Isselt. Ik ben betrokken bij de ondernemersvereniging, houd de ontwikkelingen in de gaten en wijs de weg waar nodig.’

De Nieuwe Stad

‘De Nieuwe Stad is een innovatieve, creatieve en duurzame microstad naast het centrum van Amersfoort. Voor de bedrijven die er gevestigd zijn ben ik het aanspreekpunt als ze vragen aan de gemeente hebben. Als ze mooi nieuws hebben over bijvoorbeeld een innovatieve ontwikkeling, maken we dat in samenwerking met Citymarketing Amersfoort zichtbaar door het te delen. Ik heb mijn voelsprieten altijd uitstaan.’

Meest gelezen artikelen

alt

Ondernemen

22-12-2021

Earth Valley

‘Met Earth Valley creëren we een ecosysteem dat sterk bijdraagt aan grote maatschappelijke opgaven.’

Lees verder
alt

Gezondheid

24-1-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder
Leer ondernemend Amersfoort beter kennen