Ga naar de inhoud

Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten verhuist naar Amersfoort

Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten verhuist naar Amersfoort

Geschreven op 21/02/2022

Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten verhuist naar Amersfoort. Daarmee vestigt de vereniging zich centraler in Nederland en bovendien op steenworp afstand van een treinstation. Dat komt de bereikbaarheid en duurzaamheid van de vereniging ten goede.

Per 1-10-2021 heeft Natuurmonumenten een nieuwe directeur: Pim van der Feltz

De nieuwe locatie biedt plaats aan 243 landelijke medewerkers. De bereikbaarheid is met deze locatie flink verbeterd doordat het tegen centraal station aan ligt én nabij uitvalswegen. Ook voor medewerkers uit de natuurgebieden en leden en vrijwilligers wordt het daardoor makkelijker om naar het landelijk kantoor te komen.

Nieuwe periode

Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Het grootste deel van ons bestaan huisden we in het centrum van Amsterdam. Het werken vanuit een stad past bij ons: we staan midden in de samenleving. Onze groene partners als Staatsbosbeheer, het Groenfonds, de Nationale Monumentenorganisatie en de Rijksdienst voor Cultureel erfgoed zijn allemaal in Amersfoort gevestigd. Het is inmiddels dé plek voor organisaties op het gebied van groen en cultureel erfgoed. Samenwerken met deze partners wordt nu nog vanzelfsprekender en makkelijker. Ik heb daar enorm veel zin in.”

Duurzamer

In het nieuwe hoofdkantoor vinden de directie en medewerkers van de afdelingen Marketing en Communicatie, Vastgoed, Public Affairs, Projectmanagement en de bedrijfsvoerende afdelingen een plek. “Het nieuwe kantoor is energiezuiniger en biedt ook plaats aan grotere bijeenkomsten zoals de vergaderingen van de ledenraad. We verwachten een lagere CO2-uitstoot doordat er minder met de auto en meer met openbaar vervoer gereisd zal worden.”

Schaep en Burgh

Met de verhuizing komt een einde aan de vestiging van het hoofdkantoor in het statige Schaep en Burgh in ’s Graveland. Het centraal kantoor was daar sinds 1975 gevestigd. Het pand Schaep en Burgh was echter te klein om alle landelijke medewerkers te huisvesten, waardoor er verspreid over zes gebouwen op de buitenplaats werd gewerkt. De buitenplaats blijft eigendom van Natuurmonumenten en zal worden verhuurd. “Natuurlijk doet het een beetje pijn om ons schitterende pand in ’s-Graveland achter te laten, maar met onze verhuizing breekt een nieuwe periode aan voor onze vereniging.”

Planning

De verhuizing vindt naar verwachting plaats in het najaar van 2020. Het nieuwe adres van Natuurmonumenten is vanaf dan: Stationsplein 1-37 Amersfoort.

Artist impression Natuurmonumenten (artiest: Atelier Rambonnet)

Meest gelezen artikelen

Duurzame energie

07-01-2022

Circulair ondernemen bij IKEA

‘Duurzaam ondernemen zit in ons DNA, het is het fundament van wie wij zijn als bedrijf.'

Lees verder

Gezondheid

27-01-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder

Ondernemen

15-09-2023

Firma Zoethout geeft meubels een tweede leven

Amersfoort bruist van de creativiteit. Niet alleen op cultureel gebied, maar ook binnen het ondernemerschap. Neem bijvoorbeeld Firma Zoethout. Dit bedrijf in het Leusderkwartier verkoopt vintage meubels, die de kundige dames van top tot teen hebben opgeknapt.

Lees verder
Bekijk alle artikelen
Leer ondernemend Amersfoort beter kennen