AB - Team - Mariska Smit-van Hout

Even voorstellen: Mariska Smit-van Hout

Geschreven op 1/4/2022

Mariska beweegt zich als accountmanager van het Amersfoort Business Team tussen de zakelijke en ambtelijke wereld. Dat doet ze altijd met de intentie om samen verder te komen. ‘Ik heb niet altijd de oplossing, maar vaak wél de sleutel tot de oplossing.’

‘Het mooie van mijn werk is dat ik het voor de stad doe. We zijn er allemaal bij gebaat dat we in Amersfoort fijn kunnen wonen en werken. Daar zet ik mij voor in. Ik vind het daarbij heel leuk om met mensen om te gaan. Om de brug te slaan tussen de zakelijke en ambtelijke wereld. Waar vinden we elkaar? Waar liggen kansen om samen te werken? Daar zoek ik naar. Ik denk daarbij alleen maar in mogelijkheden: wat kan wel? Het einddoel is altijd om als stad een stap naar voren te maken.’

Binnenstad

‘Amersfoort heeft een prachtige historische binnenstad, waar van alles te beleven valt en te verkrijgen is. Niet in de laatste plaats dankzij heel veel enthousiaste ondernemers die er een winkel of horecagelegenheid runnen. Ik ben er voor al die ondernemers. Als ze vragen hebben, met een probleem zitten of willen samenwerken. Ik heb nauw contact met de gebiedsmanager, met handhaving en met de verschillende ondernemersverenigingen in de binnenstad. Doordat ik daarbij betrokken ben weet ik wat er speelt. Ik vind het mooi om te zien hoe er steeds meer verbondenheid ontstaat. De ondernemers in het centrum zijn creatief, wendbaar en willen er samen wat van maken, ook als het tegenzit. Ik draag er graag mijn steentje aan bij om de stad samen met hen te laten floreren.’

AB - Interviews - Amersfoort Business Team - Mariska Smit-van Hout

Winkelcentra

‘De stad kent diverse winkelcentra die elk hun eigen karakter hebben. Van authentieke buurtwinkelcentra tot meer eigentijdse winkelgebieden: Amersfoort heeft het allemaal. Ik toon mijn betrokkenheid bij de winkeliersverenigingen en ben er voor ondernemers als aanspreekpunt, als de brug naar de ambtelijke wereld. Amersfoort mag trots zijn op al die retail- en horecaondernemers. Ook in de afgelopen crisisperiode hebben ze niet bij de pakken neergezeten en zochten ze naar oplossingen. Ik kan in die gevallen niet altijd concreet iets betekenen, maar zeg altijd wel: weet dat ik er ben om te sparren. Dat wederzijdse vertrouwen is er, de bereidheid om er samen wat van te maken is groot.’

Meest gelezen artikelen

alt

Ondernemen

22-12-2021

Earth Valley

‘Met Earth Valley creëren we een ecosysteem dat sterk bijdraagt aan grote maatschappelijke opgaven.’

Lees verder
alt

Gezondheid

24-1-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder
Leer ondernemend Amersfoort beter kennen