Mondriaan 150: het Feest van de Verbeelding

In 2022 vieren we de 150e geboortedag van Piet Mondriaan met het Feest van de Verbeelding. Amersfoortse bedrijven komen met bijzondere initiatieven om hier een onvergetelijk jubileumjaar van te maken.

Amersfoortse bedrijven kleuren Mondriaan 150

Piet Mondriaan werd 150 jaar geleden geboren in Amersfoort. Er is alle reden om daar uitgebreid bij stil te staan. Amersfoort eert de kunstenaar met het Feest van de Verbeelding. Gedurende het jaar valt er van alles te beleven in de stad, waaronder een zakelijk programma.

Culturele instellingen in Amersfoort worden uitgenodigd om een speciale programmering op te creëren ter gelegenheid van het jubileum. Zo komen musea met verrassende exposities en is er een samenwerking tussen het Mondriaanhuis en de afdeling Fine Arts van de HKU voor een nieuwe expositie rond Mondriaan.

Het Feest van de Verbeelding biedt een geweldige mogelijkheid voor zakelijk Amersfoort om zich met elkaar én de stad te verbinden. De betrokkenheid blijkt groot! Amersfoortse bedrijven en ondernemers komen met allerlei initiatieven om het jubileumjaar bijzonder te maken.

Mondriaan 150 Muurschildering

Daniël van de Haterd maakte in samenwerking met Gamma een Mondriaan kunstwerk op de muur van het Otto Scheltus pand langs Asch van Wijck straat. Loop er eens langs en fleur op van de leuke kleuren!

Gemaakt in samenwerking met het Mondriaanhuis.100% elektrische Kia EV6 Mondriaan-auto

Van Mossel Kia ontwierp voor het jubileumjaar een 100% elektrische Mondriaan-auto.

“Mondriaan bleef zich vernieuwen en was innovatief. Daar herkent zowel Van Mossel als het merk Kia zich in. De grensverleggende nieuwe Kia EV6 is daar een rijdend statement van!”

Tekstlink
Mondriaan 150 TurnLabs

Mondriaan 150 TurnLabs

In het jaar dat het 150 jaar geleden is dat Mondriaan in Amersfoort werd geboren, heeft het Mondriaanhuis initiatief genomen om, samen met The Turn Club en TwynstraGudde, kunstenaars te vragen om zich te buigen over urgente maatschappelijk vraagstukken. 

De komende 150 dagen gaan theatermaker Bright Richards en componist/dirigent Imre Ploeg aan de slag met de thema’s ‘nieuwkomers’ en ‘natuur’.  Merlijn Twaalfhoven, componist en oprichter van The Turn Club gaat aan de slag met het thema ‘nabijheid'.  

Tekstlink

IKEA in het teken van Mondriaan

In IKEA Vathorst is een Mondriaan-etalage gecreëerd. Je ziet er verschillende IKEA producten in de typische Mondriaan-kleuren.

In het pand van de IKEA worden er vanuit het Mondriaanhuis allerlei workshops en cursussen voor kinderen gegeven. Hierbij staat de beroemde kunstenaar centraal.

Tekstlink

Gula Delicatessen komt met Mondriaan bonbons

Ook Gula Delicatessen draagt haar steentje bij aan het jubileumjaar. Tijdens Mondriaan 150 kun je hier een witte bonbon met de bekende Mondriaan-print halen. Je vindt Gula Delicatessen op De Grote Spui, vlak bij de Koppelpoort.

Tekstlink

Berghotel Amersfoort komt met Mondriaan-arrangement

Het Berghotel voelt zich sterk verbonden aan de Amersfoortse historie en daarmee ook aan Piet Mondriaan en zijn nalatenschap. Wij hebben een nauwe band opgebouwd met het Mondriaanhuis, de organisatie van Mondriaan 150 en haar partners. Wij vieren het jubileumjaar dan ook groots mee, met de leukste arrangementen.

Speciaal voor het jubileumjaar hebben wij verschillende producten samengesteld. Zo kun je dineren, overnachten, en vergaderen volledig in Mondriaan-stijl. Daarnaast hebben wij in het hotel een vitrine ingericht met producten gebaseerd op het werk van de kunstenaar. Trots op Amersfoort, trots op Mondriaan, vier Mondriaan 150 bij het Berghotel in Amersfoort!

- Thomas van Arkel, directeur van het Berghotel Amersfoort

Tekstlink
AB - Mondriaan 150 - Bas van Oosten

Draag bij aan Mondriaan 150

Wil jij met jouw onderneming of bedrijf ook deelnemen aan Mondriaan 150? Of wil je meer informatie over het zakelijke programma? Dan kun je contact opnemen met Bas van Oosten via bas@crosstheline.nl

Bas van Oosten is met zijn bureau Cross the line al meer dan 15 jaar actief in sponsorwerving en -activatie. De laatste jaren zet hij zich onder andere in als zakelijk marketingadviseur voor musea als Naturalis in Leiden en het Mondiaanhuis in Amersfoort. Voor het Feest der Verbeelding is hij het aanspreekpunt voor zakelijk Amersfoort. Van Oosten: ‘’Een partnership is altijd maatwerk, waarbij het geheel meer is dan de som der delen”.