Ga naar de inhoud

Zet je afdeling op straat!

Zet je afdeling op straat!

Geschreven op 10/04/2024

Raakt jouw accu op kantoor snel leeg? Zit het stroomnet van je werknemers vaak overvol? Dan is er maar één oplossing denkbaar: trek eropuit met je volledige afdeling! Door te bewegen tijdens de werkdag zorg je naast hernieuwde energie en een opgewekte sfeer ook voor een toename aan productiviteit. Op AmersfoortBusiness.com vind je handige tips om de batterij weer op te laden.

Weetings

Veel bedrijven hebben er last van: meetings die e-mails hadden kunnen zijn in vergaderruimtes waar de TL-verlichting alle inspiratie absorbeert. Treed eens buiten de gebaande paden: organiseer een walking meeting met je afdeling! Een weeting maakt overleggen naast ge – zonder ook creatiever, besluitvaardiger en productiever. Zo is het bijvoorbeeld ideaal voor korte overleggen, functioneringsgesprekken en periodieke besprekingen. De te bespreken vergaderpunten stuur je voor aanvang door naar alle betrokken. Vervolgens kun je alle doorgehakte knopen onderweg gemakkelijk noteren in je telefoon of notitieboek. Bij terugkomst op kantoor stuur je de te ondernemen acties per e-mail door naar je collega’s. Je zult zien dat zij vol energie zitten om weer aan de slag te gaan. Handige tip: verken de mogelijke route voor je weeting eerst eens tijdens een lunchpauze. Dan ben je er gelijk ook even lekker uit!

Beweegrondjes

Het maakt niet uit in welk stadsgebied je bedrijf gevestigd is: overal in de Keistad heb je de kans om actief te zijn! Voor de harde werkers en sportievelingen die er nodig even tussenuit moeten is er voor elke (werk-)locatie een beweegrondje gemaakt. Deze routes zijn een initiatief van Stichting Marathon Amersfoort en Gemeente Amersfoort in samenwerking met diverse lokale gezondheids- en welzijnsinstellingen.

Er zijn verschillende beweegrondjes samengesteld die variëren van drie tot negen kilometer. Zo kan zowel de ontspannen wandelaar als de competitieve hardloper van deze beweegrondes gebruikmaken. Trainen op afstand en tijd is ook mogelijk: de kilometers (per 100 meter) staan onderweg aangegeven. Mochten je collega’s niet te porren zijn voor deze activiteit: niet getreurd! Iedere maand wordt er met een groep enthousiaste lopers van elk niveau een wandeling georganiseerd.

Sportzomer ‘Business Edition’

Sportivate zet zich al jaren in voor een fitter en vitaler leven van o.a. (Amersfoortse) bedrijven. Dit jaar organiseert het bedrijf de Sportzomer ‘Business Edition’ met een Olympisch thema: zes weken lang (30 mei t/m 4 juli) gaan bedrijven elke donderdag op verschillende locaties en met uiteenlopende activiteiten de strijd aan met elkaar.

Naast een leuk event is de sportzomer bovenal een actieve oproep om de zakelijke markt in beweging te krijgen. Als bedrijf speel je mee met elke game, waaronder 7×7 voetbal en 2×2 badminton, maar mag je steeds een ander (of hetzelfde) team selecteren. Dat maakt de Sportzomer toegankelijk voor zowel MKB als multinational. De knallende afsluiter vindt plaats op 4 juli tijdens het grootste Business Beachvolleybal Toernooi ooit in Amersfoort.

Jouw organisatie inschrijven of alle info ontvangen voor de Sportzomer ‘Business Edition’? Stuur een e-mail naar [email protected]

European City Of The Year Tour

Er zijn talloze bedrijfsuitjes die jou en je medewerkers in beweging brengen. Onze tip: maak er eens een verrassing van! Wat dacht je van een spontane en laag – drempelige (fiets-)tour door de ‘Europese stad van het jaar’? In heel 2024 draagt Amersfoort deze titel, gegeven door de internationale Academy of Urbanism, met trots uit.

Daarom heeft Citymarketing Amersfoort een aantal fietsroutes samengesteld die betrekking hebben op deze uitverkiezing. Zo kom je met de historische European City of the Year-tour zowel lopend als fietsend langs de mooiste plekken van de stad. De locaties die je onderweg bezoekt variëren van industriële hoogstandjes zoals De Nieuwe Stad tot historische parels als De Koppelpoort en van indrukwekkende plekken als het Belgenmonument tot het natuurlijke schoon van het Limvioveld.

Meest gelezen artikelen

Duurzame energie

07-01-2022

Circulair ondernemen bij IKEA

‘Duurzaam ondernemen zit in ons DNA, het is het fundament van wie wij zijn als bedrijf.'

Lees verder

Gezondheid

27-01-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder

Ondernemen

15-09-2023

Firma Zoethout geeft meubels een tweede leven

Amersfoort bruist van de creativiteit. Niet alleen op cultureel gebied, maar ook binnen het ondernemerschap. Neem bijvoorbeeld Firma Zoethout. Dit bedrijf in het Leusderkwartier verkoopt vintage meubels, die de kundige dames van top tot teen hebben opgeknapt.

Lees verder
Bekijk alle artikelen
Leer ondernemend Amersfoort beter kennen