Ga naar de inhoud

We stellen je voor aan matchmaker Corneel Jonkers

We stellen je voor aan matchmaker Corneel Jonkers

Geschreven op 14/02/2023

“Het is mijn passie om partijen bij elkaar te brengen en zo tot een betekenisvolle invulling van een plek te komen. Soms is het kleinschalig en koppel ik mensen in mijn eigen netwerk, maar nog vaker creëer ik de omstandigheden om die koppelingen succesvol te maken.”

Hi Corneel, vertel eens wat over jezelf!

Het is mijn passie om partijen bij elkaar te brengen en zo tot een betekenisvolle invulling van een plek te komen. Soms is het kleinschalig en koppel ik mensen in mijn eigen netwerk, maar nog vaker creëer ik de omstandigheden om die koppelingen succesvol te maken.

Zo denk ik mee in de conceptvorming, lever ik een bijdrage aan een gezonde businesscase en begrijp ik de belangen van een investeerder of pandeigenaar. Daarnaast begrijp ik wat de transformatie van een plek met zich meebrengt. Door mijn ervaring in het vastgoed, de retail en de gebiedsontwikkeling spreek ik de taal van alle partijen aan tafel. In mijn werk probeer ik duurzame en circulaire keuzes te maken of partijen daarbij te helpen. Zo maken we plekken voor de toekomst. Mijn drie jonge zoons zorgen daarin voor extra motivatie.

Wat is de waarde van matchmaking voor een stad als Amersfoort?

Een extern persoon die verschillende partijen bij elkaar brengt, is van groot belang tijdens de onderhandelingen. Dat weet ik vanuit mijn vorige werkzaamheden als ontwikkelaar en begeleider van herbestemmingen in binnensteden. Neem het centrum van Amersfoort als voorbeeld: dat is veel meer dan winkels en horeca. Het is ook de juiste plek voor kunst en cultuur, logies en zaken als kinderopvang of binnenspeeltuin voor het winkelend publiek. De vraag is alleen: waar moet je als (toekomstig) ondernemer beginnen om een geschikte ruimte te vinden? Op toplocaties als het centrum liggen de prijzen vaak iets hoger en ben je ook voor langere tijd gebonden aan die plek. Ik help om die stappen makkelijker en minder spannend te maken. Daarnaast heeft ieder gebied in het centrum van Amersfoort ook zijn eigen identiteit en ambities. Door intensief met de gemeenten, eigenaren, ondernemers en makelaars af te stemmen, lukt het om die kernwaarden waar te maken.

Ben je op zoek naar een plek om te vestigen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Meest gelezen artikelen

Duurzame energie

07-01-2022

Circulair ondernemen bij IKEA

‘Duurzaam ondernemen zit in ons DNA, het is het fundament van wie wij zijn als bedrijf.'

Lees verder

Gezondheid

27-01-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder

Ondernemen

15-09-2023

Firma Zoethout geeft meubels een tweede leven

Amersfoort bruist van de creativiteit. Niet alleen op cultureel gebied, maar ook binnen het ondernemerschap. Neem bijvoorbeeld Firma Zoethout. Dit bedrijf in het Leusderkwartier verkoopt vintage meubels, die de kundige dames van top tot teen hebben opgeknapt.

Lees verder
Bekijk alle artikelen
Leer ondernemend Amersfoort beter kennen