Blog

Amersfoort beste woonstad

Amersfoort is recentelijk voor het tweede jaar op rij door Elsevier uitgeroepen tot beste 100.000+ Woonstad van Nederland. AD Amersfoortse Courant: “Dat is de uitkomst van het jaarlijkse landelijke woononderzoek van het weekblad Elsevier. In de ranglijst van 390 gemeenten staat Amersfoort op de 26ste plaats. De onderzoekers roemen de nabijheid en kwaliteit van scholen, restaurants, supermarkt, bioscoop en theater.”

Amersfoort heeft een gezellige en historische binnenstad, omringd door natuurgebieden en is het bruisende middelpunt van Nederland. Hier kun je lekker leven, werken en genieten. Inwoners van Amersfoort waarderen de centrale ligging in Nederland, het unieke en middeleeuwse stadshart, waar je gezellig kunt uitgaan en shoppen, de groene omgeving en dat het een fijne plek is om te wonen met kinderen.

Kiest u met uw bedrijf voor Amersfoort? Dan weet u zeker dat Amersfoort ook een geschikte woonstad is voor uw medewerkers!

Gezellige woonstad

Hou je van geschiedenis, dan ben je in Amersfoort aan het juiste adres. In het gezellige stadscentrum met de vele historische trapgeveltjes en middeleeuwse grachten waan je je in de Middeleeuwen. Amersfoort is een van de grootste monumentensteden van Nederland en dat voel je wanneer je de stad verkent. Op de vele pleinen met restaurantjes en terrassen is het na een dagje museumbezoek of winkelen goed toeven met uitzicht op de Onze Lieve Vrouwetoren.

Groen, groener, groenst

Amersfoort grenst aan drie natuurgebieden waar je kunt genieten van groen, weidse vergezichten en bos. De stad ligt op het kruispunt van de beboste Utrechtse Heuvelrug, het bekenlandschap van de Gelderse Vallei en de veenweidepolder Eemland. Het gebied rondom Amersfoort is zeer afwisselend waar het heerlijk fietsen, wandelen en varen is. Wonen en werken dichtbij grote toegangswegen en de natuur en toch met het centrum op loopafstand. Amersfoort is zeker een ontmoeting waard!

Lees het complete artikel op de website van het AD: www.ad.nl/amersfoort-opnieuw-beste-100-000-woongemeente.

 

WoonstadWoonstad 2

 

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!