Blog

Wolter en Dros: “Amersfoort is onze thuisbasis”

Wolter en Dros

Interview Boudewijn de Vries, Wolter & Dros.

Al sinds 1885 heeft installatiebedrijf Wolter & Dros haar hoofdkantoor in Amersfoort staan. Het bedrijf opereert landelijk, maar is ook actief in eigen stad. Wat te denken van het Eemhuis, het cultuurbolwerk dat in 2013 verrees op het Eemplein, het tweede stadshart van Amersfoort. In het gebouw realiseerde Wolter & Dros onder meer installaties voor koeling, brandveiligheid, ventilatie, verwarming, sanitaire installaties en regelinstallaties. Bedrijfsleider Boudewijn de Vries (33) van de vestiging in Amersfoort, vertelt.

Krachtenbundeling

Ook al heeft het multifunctionele installatiebedrijf inmiddels 12 vestigingen verspreid over heel Nederland, waar 1400 mensen werken, Amersfoort is altijd de thuisbasis gebleven. En als het aan De Vries ligt, komt daar geen veranderingboudewijn-de-vries in. “We voelen ons thuis in Amersfoort,” zegt hij. “Als bedrijf zit je hier goed. Zakelijk Amersfoort is lekker overzichtelijk. Je komt snel in contact met andere mensen uit het bedrijfsleven. Ondernemers die wat voor elkaar kunnen betekenen, weten elkaar snel te vinden. Op dat gebied wordt ook ontzettend veel georganiseerd in Amersfoort. Als je wil, kun je in deze stad elke avond naar een netwerkbijeenkomst. Zeker in mijn eerste jaren in Amersfoort heb ik daar veel baat bij gehad. Ook fijn: in deze stad zijn ondernemers vaak op zoek naar krachtenbundelingen en gunnen ze elkaar de business.”

Kenniscentrum Duurzaam Bouwen

Zelf is De Vries als bestuurslid actief voor het Kenniscentrum Duurzaam Bouwen, een collectief van projectontwikkelaars, architecten, bouwers, installateurs en financiers uit de regio Amersfoort. Het Kenniscentrum richt zich op verduurzaming van bestaande en nog te realiseren huisvesting voor bedrijven en organisaties. “We adviseren en ondersteunen ondernemers op dat gebied, voorzien ze kosteloos van kennis en stimuleren ze om energie te besparen. Een belangrijk doel van de gemeente Amersfoort is om in 2030 als stad CO2-neutraal te zijn. Met ons Kenniscentrum willen wij daar een grote bijdrage aan leveren. Niet alleen met advies en ondersteuning, ook bijvoorbeeld met onze jaarlijkse energiewedstrijd. We dagen bedrijven dan uit om door middel van gedragsveranderingen energie te besparen.”

Een stad met charme

De Vries: “Naast een stad met een goed zakelijk klimaat, is Amersfoort ook een stad waar ik in mijn vrije tijd graag kom. Een stad met charme. Het komt regelmatig voor dat ik een vrijdagmiddagborrel doe in de binnenstad. Even onder die mooie Koppelpoort door lopen en je hebt de leuke cafeetjes en restaurantjes voor het uitkiezen. Mijn tip: laat jezelf verrassen, stap gewoon ergens binnen. Zo doe ik het zelf ook!”

Over Wolter & Dros

Van ontwerpen tot installeren en van onderhouden tot beheren van technische installaties: Wolter & Dros blinkt uit in multifunctionaliteit. Het installatiebedrijf is voor veel klanten betrokken bij de gehele levenscyclus van gebouwen, zoals scholen, zorginstellingen en kantoren. Wolter & Dros legt onder meer verwarmings-, luchtbehandelings-, sprinkler- (brandveiligheid), koelings- en regelinstallaties aan, om ze vervolgens te beheren en te onderhouden.

 

 

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!