Waarom vestigen in Amersfoort?

Er is geen betere plek voor uw onderneming dan Amersfoort.
Het ligt centraal, is goed bereikbaar, heeft een
hoogopgeleide beroepsbevolking en is door Elsevier al 3 jaar op rij
uitgeroepen tot de beste grote stad om in te wonen.

Heeft u hulp nodig bij het vestigen?

‘Amersfoort is de ideale eerste vestigingsstad gebleken’

‘Amersfoort blijft de Picnic-hoofdstad,’ zegt Muller lachend. Amersfoort is de stad waar de pilot van het innovatieve supermarktconcept plaatsvond; in de wijken Vathorst, Soesterkwartier en Nieuwland maakten de elektrische bezorgautootjes hun allereerste kilometers. Dat is geen willekeurige keuze geweest, benadrukt Muller.

Nieuwsgierig waarom? Lees het interview >>>

Wat ondernemers over Amersfoort zeggen?

Unieke centrale ligging

De centrale ligging van Amersfoort in Nederland

Met de auto of openbaar vervoer naar uw werk? Of naar een afspraak elders in het land? Het maakt eigenlijk niet uit wanneer je vanuit Amersfoort werkt. Door de centrale ligging is heel Nederland uitstekend bereikbaar.

Plaatje bereikbaarheid Amersfoort

Aangenaam wonen

Dat vinden Amersfoorters niet alleen zelf, maar blijkt ook uit onderzoek van Elsevier en Bureau Louter. Amersfoort scoort al jaren in de Top 3 van beste steden om in te wonen in hun jaarlijkse ranglijst. In Amersfoort kan een carrière goed worden gecombineerd met de zorg voor gezin en een privéleven.

Hoogopgeleide beroepsbevolking

Het opleidingsniveau van de inwoners van Amersfoort is veel hoger dan het landelijk gemiddelde. Liefst 49% van de beroepsbevolking heeft een HBO- of WO-opleiding afgerond. In Amersfoort bevinden zich de SOMT University of Physiotherapy, negen opleidingen van de Hogeschool Utrecht en een opleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Bovendien liggen binnen een straal van 50 kilometer liefst vier universiteiten uit de top 150 van de Shanghai Ranking (Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, VU Universiteit Amsterdam en Wageningen University).

Amersfoort kent daarnaast een relatief jonge bevolking. Meer dan de helft van de inwoners van Amersfoort is 40 jaar of jonger. Voor een omgeving met veel jong talent zit u dus goed in Amersfoort.

Het Amersfoort Business Team denkt met u mee

Het Amersfoort Business Team van de gemeente Amersfoort investeert veel in relaties met ondernemers en koesteren bedrijven en ondersteunen hen bij hun vestiging. Volgens Michiel Muller, founder van Picnic, wat het van groot belang dat het Amersfoort Business Team met hem meedacht. “Binnen een dag zaten we met vijf mensen om de tafel.”

Deze samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid is uniek. Hoe klein of groot uw bedrijf ook is, u kunt hier altijd de vruchten van plukken. Het Amersfoort Business Team denkt graag met u mee en helpt u graag, zodat u kunt doen waar u goed in bent: ondernemen!

waarom

Werklocaties in Amersfoort

A28 A28 A28 A1 A1 De Nieuwe Stad De Wieken Vinkenhoef De Hoef West De Hoef Oost Bergkwartier Stadshart Vathorst De Brand Calveen Podium Kop van Isselt Isselt Stationsgebied Wagenwerkplaats

Zij gingen u voor!

Amersfoort is een stad met bijzondere ondernemers. De één heeft een vrij beroep, de ander leidt een groot bedrijf. Wat ze gemeen hebben is hun drang om nieuwe initiatieven te ontplooien.
En hun onvoorwaardelijke liefde voor de stad. Niet voor niets hebben spraakmakende bedrijven als Arcadis, Ikea, FrieslandCampina, Prenatal en Kees Smit zich in Amersfoort gevestigd.

Wanneer volgt u?

bedrijfslogo V2

Meer informatie over vestigen in Amersfoort?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

  • Wil je op de hoogte blijven van het laatste ondernemersnieuws uit Amersfoort? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alles over vestigen

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zich te vestigen in Amersfoort. Lees waarom ondernemers zich vestigen in Amersfoort in de vestigingsgids.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!