Blog

Vestigen in Amersfoort? Download de infographic

Amersfoort heeft een gezellige en historische binnenstad, omringd door natuurgebieden en is het bruisende middelpunt van Nederland. Hier kun je lekker leven, werken en genieten. Inwoners van Amersfoort waarderen de centrale ligging in Nederland, het unieke en middeleeuwse stadshart, waar je gezellig kunt uitgaan en shoppen, de groene omgeving en dat het een fijne plek is om te wonen met kinderen. Vestigen in Amersfoort? Een goed idee.

Infographic Amersfoort Business

Center of the Network Economy

Amersfoort ligt in het hart van Nederland. Mede door deze centrale ligging heeft zich in Amersfoort een levendige netwerkeconomie ontwikkeld. Met de unieke geografische locatie van Amersfoort, de goede digitale en fysieke infrastructuur, de toegang tot jong en hoog opgeleid talent en een gevarieerd aanbod aan stedelijke voorzieningen biedt Amersfoort een gunstig vestigingsklimaat.

Meerdere snelwegen (A1, A12 en A28) komen hier samen. Ook is Amersfoort een belangrijk spoorwegknooppunt in Nederland. Vanaf het intercitystation vertrekken ieder half uur treinen richting grote steden als Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Groningen en is er een directe verbinding met Schiphol.

Hoofdkantoren in Amersfoort

Amersfoort behoort tot de best presterende en meest concurrerende regio’s van Europa. De provincie Utrecht is al een aantal jaar op rij koploper in de jaarlijkse competitiviteitranglijst van de Europese Unie. Het is een echte kennisregio en dit zorgt voor steeds weer nieuwe economische activiteiten en initiatieven. De drijvende kracht achter de regionale economie is dan ook de kennisintensieve zakelijke dienstverlening, met een klantenkring die de hele aardbol bestrijkt.

De groeiende en centraal gelegen stad brengt een gevarieerd ondernemersklimaat met zich mee met veel zakelijke dienstverleners, nationale- en internationale hoofdkantoren en een groot aantal hoogopgeleide ZZP-ers. Zij zorgen voor veel innovatie en activiteit. De wisselwerking tussen grote bedrijven en het MKB maakt het Amersfoortse bedrijfsleven veelzijdig en innovatief. Amersfoort is een stad met een visie op de economische toekomst, Met ruimte voor bedrijven als het uwe.

Quality of life

Amersfoort is een vitale, duurzame, innovatieve en dynamische stad. Een stad waar de inwoners met veel plezier wonen, carrière maken en recreëren. Waar ondernemers zich thuis en welkom voelen. Een stad verweven met de regio en waar cultuur, natuur en landschap bij de stad horen. Goed gewaardeerd wordt de ‘Quality of Life’, ofwel de mate waarin ondernemers en werknemers hun carrière kunnen combineren met een aangenaam woonklimaat. Geen andere stad combineert zoveel jonge gezinnen met bijbehorend hoog geboortecijfer met zo’n hoge arbeidsparticipatie. Hier kan een carrière goed worden gecombineerd met de zorg voor gezin en een privéleven.

Infographic Vestigen in Amersfoort

In onderstaande infographic zijn de belangrijkste wetenswaardigheden over Amersfoort op een rij gezet. Klik op de foto om het bestand te downloaden.

Meer informatie over Amersfoort inwinnen? Download ook deze infographic.

Wonen en Werken - Vestigen in Amersfoort - Amersfoort Business Infographic

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!