Amersfoort en Regio Utrecht

Op het gebied van internationale handelsbevordering en acquisitie werken we intensief samen met Gemeente en Provincie Utrecht, Economic Board Utrecht, Utrecht Science Park en diverse andere partijen. We richten ons hierbij bij voorkeur op bedrijven die zich verbonden voelen met ons profiel van Gezond Stedelijk Leven.

Ons doel: we streven ernaar om in vijf jaar tijd het aantal nieuw te realiseren banen in de Regio Utrecht, gecreëerd door buitenlandse bedrijven en door toegenomen export, te verdubbelen van 500 per jaar in 2016 naar 1.000 per jaar in 2023.

Team Trade & Invest

In 2018 is het gezamenlijke Team Trade & Invest opgericht. Dat jaar werden direct al mooie resultaten behaald: 20 buitenlandse bedrijven vestigden zich in de regio. Dit leverde 1050 banen op. Ook hebben meer dan 90 bedrijven deelgenomen aan 23 activiteiten (missies, evenementen e.d.) die op het gebied van handelsbevordering zijn georganiseerd. Het is de bedoeling dat in de komende jaren nog intensiever wordt samengewerkt met nog meer nieuwe banen tot gevolg.

Focuslanden en -sectoren

We focussen op een aantal specifieke sectoren binnen een beperkt aantal landen. Die sectoren vallen binnen het profiel Gezond Stedelijk Leven van de Regio Utrecht: life sciences & health, ICT & gaming, urban mobility, urban planning, duurzame technologie e.d.

De focuslanden zijn:

  • Europa: Duitsland (Zuid-Duitsland, Noordrijn-Westfalen) en het Verenigd Koninkrijk (speerpunt brexit / EMA);
  • Noord-Amerika: Verenigde Staten (regio's rondom San Francisco, Atlanta, New York, Boston en Chicago) en Canada (met name Toronto;
  • Azië: China (Guangdong, Hongkong), Japan, India, Taiwan (met name Taichung, Kaohsiung, Taoyuan, New Taipei City, Taipei).

Gezond Stedelijk Leven

De Regio Utrecht groeit snel. In de regio komen er tot 2040 zo'n 165.000 nieuwe inwoners bij. In het verleden is er geen grotere uitdaging geweest. De regio wil deze uitdaging benutten als kans: de potentiële bedreigingen ombuigen naar een gezond leven met een economische groei met alle kennis en kunde die in de regio volop aanwezig is. Daarom wordt ingezet op Gezond Stedelijk Leven.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!