Blog

Loods 5: “Onze eerste vestiging in de bewoonde wereld”

Loods 5 opende meer dan een jaar geleden, vlak voor de zomer van 2015, een nieuwe vestiging in Amersfoort Vathorst. Amersfoort is ontzettend blij met de komst van Loods 5, mede vanwege de vele arbeidsplaatsen die zij hiermee creëren. Vanuit Amersfoort Business waren wij natuurlijk benieuwd waarom zij voor Amersfoort hadden gekozen. Destijds een mooi moment voor een interview met Diederick Schnitger, commercieel manager van Loods 5. Lees hieronder het complete artikel.


Het is de eerste locatie van de winkelketen in de ‘bewoonde wereld’. Weliswaar in bedrijvenpark Vathorst, maar dicht tegen de gelijknamige Amersfoortse wijk aan. Een mooie, nieuwe uitdaging. Aan de succesvolle formule is niet getornd; ook in Amersfoort biedt Loods 5 een volledig gefaciliteerd platform aan ondernemers die de meest uiteenlopende producten op het gebied van interieur en lifestyle verkopen.

De opening van een vestiging in Amersfoort betekent goed nieuws voor mensen uit het oosten van het land. Zij hoeven geen ellenlange autorit meer te maken om bij Loods 5 te komen. De andere vestigingen staan namelijk in Zaandam en Sliedrecht. En ook de inwoners van de regio’s Utrecht, het Gooi, Almere en Amersfoort hebben er een optie bij als het om interieur- en lifestyle-inkopen gaat. Van meubels tot badkameraccessoires, en van kookgerei tot verlichting: het is allemaal aanwezig in het assortiment van Loods 5.

“Onze nieuwe winkel ligt langs de A1 en dicht bij de A28. Hoe mooi wil je het hebben?”

De centrale ligging en de goede bereikbaarheid zijn doorslaggevende factoren geweest in de keuze voor Amersfoort als derde vestigingslocatie. “Onze nieuwe winkel ligt langs de A1 en dicht bij de A28. Hoe mooi wil je het hebben?” zegt Diederick Schnitger, commercieel manager van Loods 5. “Wij denken hiermee een belangrijke stap te zetten in onze ambitie om Loods 5 goed bereikbaar te maken voor onze klanten en deelnemers. Vanuit de Veluwe ben je er zo. Ook vanaf onze andere vestigingen blijft de reistijd met de auto beperkt tot een uur.”

Werklocatie Vathorst Amersfoort

Nieuw en levendig

Schnitger noemt Bedrijvenpark Vathorst ‘een prachtig gebied voor ondernemingen’. “Het is nieuw, levendig en je bent er als bedrijf goed zichtbaar vanaf de A1. We passen mooi in het bestaande winkelaanbod, met winkels als Prénatal, IKEA en Kees Smit Tuinmeubelen. Dit soort locaties voor grootschalige detailhandel maken het mogelijk een echt inspirerende bestemming te creëren. Ook leuk: dit is onze eerste vestiging in de bewoonde wereld. We zitten tegen woonwijk Vathorst aan. Een mooie wijk met veel gezinnen. Kom maar op, zou ik zeggen!” In aanloop naar de opening is hard gewerkt, want dit is de eerste vestiging van Loods 5 die helemaal nieuw gebouwd is. Het pand, dat naast Yokogawa staat, is 18.000 vierkante meter groot en kent een ruime parkeervoorziening. Het team van Loods 5 stond al een tijdje te popelen. Schnitger voor de opening: “Ik merk het in onze organisatie én bij onze deelnemers: we zijn allemaal met heel veel zin in Amersfoort aan de slag gegaan!”

Ontdek Amersfoort Noord

Loods 5 is gevestigd in Vathorst, een werklocatie in Amersfoort Noord. Ontdek hier de mogelijkheden in Amersfoort Noord.

Amesfoort Noord

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!