Blog

Kees Smit Tuinmeubelen: “Wij zitten hier goed”

kees-smit-sliderInterview Henk Smit (31), directeur Kees Smit Tuinmeubelen

Zeg je tuinmeubelen, dan zeg je ook Kees Smit. Met ruim 40 jaar ervaring en een totaal assortiment van meer dan 500 complete sets tuinmeubelen, is Kees Smit Tuinmeubelen met recht dé specialist te noemen op het gebied van meubilair voor het buitenseizoen. Sterker nog: in Europa is er geen grotere.

Kijk voor meer info op www.keessmit.nl.

Van vader op zoon

Inmiddels staat Henk Smit (31) als directeur aan het roer van het bedrijf. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn vader Kees, die hij opvolgde, en zijn opa, die in de jaren veertig een winkel voor huishoudelijke artikelen begon. Verkocht opa nog kleine producten als kopjes, schoteltjes en haarnetjes, Kees had als kleine jongen al meer affiniteit met grotere producten en nam onder meer zwembadjes, sleeën en – uiteraard – tuinmeubelen op in zijn assortiment. Al snel groeide die laatste productgroep uit tot de core business.

Vestigingen in Almelo en Amersfoort

Almelo is van oudsher de thuisbasis van het bedrijf, maar sinds 2013 koestert de familie Smit ook warme gevoelens voor Amersfoort. In dat jaar opende de onderneming in die stad een tweede vestiging. Op bedrijvenpark Vathorst betrok Kees Smit Tuinmeubelen een fraai pand op een ultieme zichtlocatie: in de geluidswal langs de A1.

Kijk voor meer info op www.keessmit.nl.

Ideale ligging

Waarom Amersfoort? Henk Smit: “We wilden destijds uitbreiden om onze inkoopkracht in het verre oosten te behouden. Om daar een productierun op te starten moet je grote volumes inkopen. De vestigingsplek waarnaar we zochten mocht niet te dicht bij Almelo liggen; dat zou kannibalisme zijn. En het moest ook een zichtbare locatie zijn. We werden getipt over bedrijvenpark Vathorst. We zijn gaan kijken en waren gelijk enthousiast. Een mooie plek langs de snelweg, in een stad met ambities. Een ideale ligging ook, zo centraal in het land. Fijn dat het zelfs vanuit Almelo nog te berijden is.”

Werklocatie Vathorst Amersfoort

Dichtbij de snelweg

Hoe het bevalt? “Wij zijn dik tevreden. Je merkt dat Amersfoort een plek is waar mensen, waar ze ook wonen, bereid zijn om naartoe te rijden. Dat is het voordeel van de ligging in het midden van het land. Ook de snelwegfunctie blijkt van groot belang te zijn. Als retailbedrijf wil je jezelf laten zien. Dat kan op deze plek. Een onderscheidende factor. We zijn erop gefocust te laten zien dat we een winkel zijn waar mensen zo naar binnen kunnen stappen. We horen weleens van mensen dat ze vanaf de snelweg vermoeden dat het een hoofdkantoor of heel dure winkel is, dus dat blijft onze grootste uitdaging.”

Vathorst retailfunctie

Ook bedrijvenpark Vathorst, met haar hoogwaardige en parkachtige uitstraling, biedt Kees Smit Tuinmeubelen belangrijke voordelen. “Bedrijvenpark Vathorst krijgt steeds meer een retailfunctie. Kijk naar de aanwezigheid Loods 5, Ikea en de keukenboulevard. Daar hebben wij natuurlijk affiniteit mee. Van de aanwezigheid van diverse retailbedrijven bij elkaar gaat een versterkende en aanzuigende werking uit.”

Binnenstad zeven dagen per week open

Over de Amersfoortse retailsector is Smit sowieso te spreken. “Ik kom graag in de Amersfoortse binnenstad. Ik kijk natuurlijk vooral met de blik van een retailer naar de stad. In Amersfoort staat de sector er volgens mij goed op. Een stad met leuke winkels. Ik vind de sportzaak Wim Jaquet een goed voorbeeld, met een mooi divers aanbod. Daar kom ik zelf als wintersportfanaat graag. Daarnaast: winkels zijn zeven dagen per week geopend. Dat vergt een omschakeling in het werkpatroon van retailers en vooral ook de medewerkers, maar in mijn ogen heeft het de toekomst.”

Fan van restaurant Sloop

Als het even kan duikt Smit de historische binnenstad in om een goed restaurant te bezoeken. En die zijn er volgens hem genoeg. “Je kunt uitstekend uit eten gaan in Amersfoort. Ik ben groot fan van Sloop, een restaurant in de Krommestraat. Dat heeft een bijzonder tintje, maar is toch ook laagdrempelig. En ze serveren kwalitatief hoogstaande gerechten. Een ideaal restaurant om met een relatie te eten.”

Loyaal team

Een ondernemer uit Tukkerland in Amersfoort: was dat niet heel erg wennen? “Alles over de IJssel is voor ons het westen, haha. Mensen waarschuwden ons van tevoren. Zullen de werknemers daar wel zo loyaal zijn als in het oosten? Maar er is geen verschil. We hebben een heel leuk team. Veel mensen werken er al vanaf het begin.”

De rek is er nog niet uit

Smit, die onlangs de vestiging in Almelo heeft verbouwd en uitgebreid, hoopt nog jarenlang de vruchten te plukken van de locatie in Amersfoort. “We zitten hier goed. Onze ambitie is om door te groeien. De rek is er op deze plek nog lang niet uit. Nog dagelijks komen mensen binnen die ons pas net ontdekt hebben. Uiteindelijk zijn wij blij als de klant blij is. Wat dat betreft zit het goed: ons bedrijf scoort een 9,1 op klanttevredenheid uit 3853 beoordelingen.”

Kijk voor meer info op www.keessmit.nl.

Ontdek Amersfoort Noord

Kees Smit Tuinmeubelen is gevestigd in Vathorst, een werklocatie in Amersfoort Noord. Ontdek hier de mogelijkheden in Amersfoort Noord.

Amesfoort Noord

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!