Blog

5 stappen om het ideale bedrijfspand te vinden

huis-van-de-gezondheid
Bij het vinden van een bedrijfsruimte, kantoorruimte of bedrijfsverzamelgebouw komt veel kijken. Op welk bedrijventerrein of werklocatie gaat u zich vestigen? Een bedrijfspand huren of kopen? Welke bedrijfsmakelaar kan daarbij helpen? Is er ergens bouwgrond beschikbaar? Biedt Funda in Business uitkomst? Kortom, waar begint uw zoektocht als ondernemer? In dit artikel vijf stappen die helpen bij het vinden van het ideale bedrijfspand!

Stap 1: Ontdek de verschillende bedrijventerreinen en werklocaties in Amersfoort

Op deze pagina hebben we een compleet overzicht aan werklocaties en bedrijventerreinen gemaakt. Denk o.a. aan De Hoef, Vathorst, het Stationsgebied en meer. Per werklocatie hebben we de unieke kenmerken voor u uitgelicht. Bent u benieuwd of een specifiek gebied geschikt is voor uw bedrijf? Zoek dan eens contact met een ondernemer die daar al gevestigd is. Per werklocatie vind u één of meerdere ondernemers die u daar alles over kunnen vertellen. Het is ook altijd goed om de stad persoonlijke te leren kennen. Hoe ‘voelt’ Amersfoort? Wat voor bedrijven zijn er in Amersfoort? Wat is de ‘vibe’ van de stad? Het gevoel moet immers goed zijn!

Stap 2: Oriënteren via Funda in Business of Realnext

Los van een geschikte werklocatie, kunt u een bedrijfspand vinden door op Funda in Business of RealNext te kijken. Twee websites waarop een ruim aanbod te vinden is met bedrijfsruimtes, bedrijfspanden en projecten. We raden ook aan om contact te zoeken met een bedrijfsmakelaar. Hij/zij kent de markt door en door, kan u snel adviseren en samen met u een bezoek aan een locatie brengen. Een bedrijfsmakelaar in Amersfoort is gemakkelijk via deze websites te vinden.

Stap 3: Vraag je netwerk om hulp

Ga eens te rade bij uw netwerk en stel uw vraag via LinkedIn. Zo komt u meestal snel bij de juiste personen terecht. Laat in uw bericht duidelijk weten of u op zoek bent naar een kantoorpand, bedrijfsverzamelgebouw of bouwgrond, waar u in Amersfoort dichtbij wilt zitten (Amersfoort CS, centrum, snelweg, soortgelijke bedrijven, etc.) en wat belangrijk voor u is (grootte in m2, prijs, uitstraling).

Stap 4: Vraag advies aan het Amersfoort Business team

De Gemeente Amersfoort houdt van korte lijnen. Overweegt u uw onderneming in Amersfoort te vestigen? Heeft u vragen over panden, netwerken, werklocaties of wilt u in contact komen met een bedrijfsmakelaar? Neem dan contact op met Joost van Leur: 06 5546 5706.  Geen lange wachttijden, maar een snel en duidelijk antwoord van een ervaren accountmanager.

Stap 5: Snelle start voor uw onderneming

Naast advies over een geschikte bedrijfslocatie, kunt u ook vrijblijvend advies vragen over markt- en demografische gegevens. Het Amersfoort Business team kan u tevens in contact brengen met de juiste ondernemers & netwerkverenigingen en u adviseren om de juiste doelgroep binnen en buiten Amersfoort te bereiken. Neem contact op met Joost van Leur: 06 5546 5706. Zo maakt u een snelle start!

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!