Blog

Heilijgers, al 130 jaar thuis in Amersfoort

kantoor-heilijgers
Heilijgers is onlosmakelijk verbonden met Amersfoort. Ruim 130 jaar geleden werd het bedrijf in deze stad opgericht. En nog altijd is het een vooruitstrevende speler in de regionale bouwsector. “Dit is onze thuisstad, al spreek ik liever van thuisregio,” zegt Arjan van Asselt (43), directeur Heilijgers Projectontwikkeling. “Samen optrekken en elkaar versterken, met behoud van de verschillende eigen identiteiten: daar hecht ik veel waarde aan.”

Weten wat er speeltarjan-van-asselt

“Met Heilijgers zijn we nauw betrokken bij de regio. Wij vinden dat je moet weten wat er speelt in de samenleving. Huisvesting heeft veel raakvlakken: sociaal domein, zorg, instroom van nieuwe bewoners, om maar een greep te doen. Daarom is het belangrijk om je markt goed te kennen”, aldus Van Asselt. “Wij opereren op basis van die marktkennis. Omgekeerd kan de regio gebruikmaken van onze regionale kennis over de bouw- en vastgoedbranche. Wij staan immers letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond.”

Prettig werkklimaat

Als ondernemer is Van Asselt blij met Amersfoort als thuisbasis. “De regio ligt natuurlijk op een fantastisch snijpunt tussen het noorden van het land en de randstad. Je bent vrijwel overal binnen een uur. Er huizen hier mooie bedrijven, geleid door goede ondernemers. Ook de verscheidenheid van de regio vind ik een belangrijk voordeel. Ze heeft een heel divers, maar schaalbaar karakter. Dat schept een prettig werkklimaat.”

Betaalbaar en overzichtelijk

In de ogen van Van Asselt is Amersfoort een aantrekkelijke vestigingslocatie voor bedrijven en organisaties. “De regio Amersfoort is betaalbaar en overzichtelijk. Een beetje ons-kent-ons. Ondernemers delen graag kennis met elkaar. Ik vind het opvallend hoe open en toegankelijk Amersfoortse ondernemers zijn. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in nieuwkomers, maken makkelijk contact en accepteren mensen zonder aanziens des persoons. Ik kom zelf uit de Veluwe, daar ervaar ik dat bijvoorbeeld veel minder. Amersfoort is in figuurlijke zin een drempelloze stad.”

Netwerken

Van Asselt komt daarom graag op Amersfoortse nieuwjaars- en andere netwerkbijeenkomsten. Bijvoorbeeld op die van de Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB) en de Herensociëtiet Amicitia. “Die verenigingen houden bijeenkomsten waarop je tijd en gelegenheid hebt om over concrete zaken en hoofdthema’s te praten. Om met elkaar te delen hoe het gaat, ook in de privésfeer. Om te sparren en elkaar te versterken. Al hoeft het niet altijd over bedrijfszaken te gaan. Het kan ook heerlijk zijn om over luchtigere onderwerpen van gedachten te wisselen.”

Historisch centrum

De directeur van Heilijgers Projectontwikkeling woont zelf in Nunspeet. “Maar als mijn vrouw en ik gaan winkelen, doen we dat in Amersfoort. Omdat daar een veel leuker aanbod van retail is, met veel speciaalwinkels. Mijn vrouw roemt de schoenenzaken, ik kom graag bij kledingwinkel Van der Kam. En ik vind kookwinkel Oldenhof in de Langestraat geweldig. Mijn tip: stap ook eens die leuke zijstraatjes in. De Amersfoortse binnenstad is meer dan de Langestraat. Dool eens rond, bekijk alle steegjes, hoeken en gaten. Er is zoveel moois te zien. Ik hou me al 15 jaar lang met vastgoed bezig, maar het historische centrum kan me nog steeds verrassen. Dat ik ineens iets zie en denk: ‘Oh ja, dat is óók Amersfoort’. Of stap eens in een rondvaartboort van de Waterlijn, beklim de Onze-Lieve-Vrouwe-toren. Bekijk de schoonheid van Amersfoort eens van een andere kant.”

Divers en drempelloos

Ook buiten de binnenstad valt er genoeg te bewonderen in Amersfoort, vindt Van Asselt. “Neem Vathorst. Dat is een prachtige woonwijk geworden, vol diversiteit. Divers en drempelloos: dat is Amersfoort voor mij.”

Heilijgers

Heilijgers verzorgt verrassende huisvesting voor een breed scala aan klanten. De onderneming creëert voornamelijk binnen de driehoek Amersfoort, Utrecht en Amsterdam innovatieve ontwikkelings-, realisatie- en vastgoedbeheeroplossingen op maat voor onder meer bedrijven, scholen, winkels en particulieren. Heilijgers heeft zich gespecialiseerd in drie disciplines: ontwikkelen, bouwen en onderhoud & renovatie.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!