Blog

Smart City & Mobility, Creative Industry en Healthy Urban Living tijdens het Koningsdagevent in München

Zo’n vijfhonderd Nederlandse en Duitse genodigden, veelal ondernemers, bezochten 30 april in München het netwerkevent Koningsdag in de Pinakothek der Moderne. Het netwerkevent was mede georganiseerd door Amsterdam Trade & Innovate en Utrecht Region met een focus op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Beide regio´s werken sinds begin 2017 samen in triple helix verband met Zuid-Duitsland.

Samen met Beierse evenknieën keken Amsterdamse en Utrechtse bedrijven, kennisinstellingen en overheden op 30 april waar businesskansen liggen. Het netwerk werd dan ook voorafgegaan door een workshop Smart & Green Mobility die dieper op het Europese programma Horizon 2020 inging. Hier namen onder meer Dynniq (Amersfoort), Sweco (De Bilt) en We Drive Solar (Utrecht) aan deel.

Tijdens het netwerk namen de Beierse staatssecretaris Carolina Trautner, Consul Generaal voor Zuid-Duitsland, Paul IJmkers, en de directeur van de Pinakotheken, Dr. Maaz, het woord. In samenwerking met het Centraal Museum is momenteel in de Alte Pinakothek de tentoonstelling ‘Utrecht, Caravaggio und Europa’ te zien. De Amersfoortse wethouder Economie en Cultuur Fatma Koser Kaya vertegenwoordigde Utrecht Region en Amsterdam. De wethouder noemde in haar speech het event één van de vele voorbeelden van de succesvolle meerjarige samenwerking tussen Zuid-Duitsland en de regio’s Amsterdam en Utrecht.

In het kielzog van Koser Kaya waren enkele tientallen bedrijven uit Nederland meegereisd om zich te presenteren tijdens het Koningsdag netwerkevent. Zo konden de Duitse genodigden kennis maken met bedrijven als Active Cues, APPM, AutomotiveNL, BPD, Dynniq, Ecostoof, Elaad, Eneco eMobility, Felyx, Loendersloot Groep, LomboXnet/We Drive Solar, Port of Rotterdam, Social Brothers, Sweco en Zivver, maar ook met overheden zoals het Consulaat Generaal Zuid-Duitsland, RVO en NLinBusiness.

Inmiddels heeft de samenwerking tussen de regio’s Amsterdam, Utrecht en Zuid-Duitsland concrete resultaten opgeleverd, waaronder de Babboe Cargo Bikes uit Amersfoort, die nu rondrijden in Regensburg, en de “Tovertafel” van het Utrechtse Active Cues, die geplaatst is bij verschillende instellingen in München. Deze resultaten vloeien voort uit de uitwisseling Dialoog Kreativ juli 2018.

Bedrijven gevestigd in Utrecht Region die interesse hebben in de (Zuid-)Duitse markt worden van harte uitgenodigd contact met team Trade & Invest op te nemen. Joost van Leur (06-55465706) en Bas Akkers (06-27002556) helpen u graag verder.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!