Blog

Future & Green Mobility Missie naar Baden-Württemberg

Wil je nieuwe inzichten verkrijgen in de mobiliteitsontwikkelingen in Baden-Württemberg? Wil je van grote steden uit de regio horen waar hun uitdagingen liggen en potentiële partners en klanten uit de Duitse mobiliteitssector ontmoeten? Ga dan mee met Utrecht Region in de Future & Green Mobility Missie naar Baden-Württemberg van 10 tot 13 februari.

Baden-Württemberg is wereldwijd één van de leidende ecosystemen op het gebied van mobiliteit. Bedrijven als Bosch, Daimler, ZF en Porsche hebben hier hun hoofdkantoren en R&D locaties gevestigd. Ook beschikt de regio over een hecht netwerk van systeemleveranciers en automobiel toeleveranciers. Er wordt bovendien flink geïnvesteerd in het opzetten van duurzame en toekomstbestendige stedelijke mobiliteit, zowel door de private als publieke sector. Nederland wordt in Duitsland als toonaangevende markt gezien op het gebied van het ontwikkelen en uitrollen van nieuwe en duurzame mobiliteitsoplossingen. Dit biedt zakelijke kansen voor een breed scala van Nederlandse bedrijven.

Waarom deelnemen?

Deze reis geeft ondernemers de mogelijkheid om

  • Kennis te vergaren over de ontwikkelingen en kansen op het gebied van toekomst-bestendige mobiliteit in Baden-Württemberg
  • Verbinding te leggen met potentiële partners en/of klanten, zowel uit de private als publieke sector
  • Een combinatie van site visits, workshops en netwerkbijeenkomsten
  • Bezoeken aan o.a. Stadtwerke Stuttgart, Stadtwerke Karlsruhe, Daimler (o.v.b.)

Voor wie?

Ondernemers die zich bezig houden met het ontwikkelen, produceren en/of leveren van oplossingen op het gebied van

  • Laad- en storage infrastructuur voor EV
  • Smart & connected mobility, MaaS
  • Autonoom vervoer
  • Mobiliteitsinfrastructuur & verkeersmanagement
  • Automatisering en robotisering van productieprocessen in de auto-industrie

Heb je interesse in deelname? Neem dan contact op met onze business manager Joost van Leur: 06 – 55 46 57 06 of JJH.vanLeur@amersfoort.nl.

Partners in deze missie zijn: Amsterdam Trade & Innovate, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), InnovationQuarter en Utrecht Region Trade & Invest.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!