Blog

Delegatie Beierse Staatskanzlei krijgt ondernemend Amersfoort te zien

Woensdagmiddag 5 juni ontving wethouder Fatma Koser Kaya een delegatie van het Beierse Staatskanzlei in Amersfoort. Zij kwamen naar Amersfoort als onderdeel van een 3-daags bezoek aan Nederland waar zij zich wilden informeren over ‘de Nederlandse manier van werken’ op verschillende thema’s. De focus voor het bezoek aan Amersfoort lag op handelsbevordering en het faciliteren van ondernemers in beide landen (een best practices-Austausch, in goed Nederlands). Naast een zeer informatief gesprek met wethouder Fatma Koser Kaya bezochten zij de bedrijven Picnic en Simacan, die beide hun internationale expansie nadrukkelijk op Duitsland richten.

Het bezoek vloeide voort uit de contacten met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), die mede-organisator was van het programma voor de delegatie en sluit volledig aan bij de samenwerking tussen de Utrecht Region en Zuid-Duitsland. De Bayerische Staatskanzlei is het deelstaat-equivalent van het Bundeskanzleramt en daarmee het uitvoerend bureau van de Beierse regering en minister-president. In het gesprek met Wethouder Fatma Koser Kaya werden veel voorbeelden uitgewisseld hoe binnen Amersfoort en de Utrecht Region tussen overheid en bedrijven wordt samengewerkt op het gebied van Internationale handel en expansie.

De delegatie kreeg aan de hand van de persoonlijke uitleg van Michiel Muller (CEO van Picnic) een inkijk in Picnic en de grote stappen die Picnic in Duitsland aan het zetten is. Expansie in Duitsland was ook onderwerp van gesprek bij Simacan, waar CEO Rob Schuurbiers de delegatie uitlegde hoe de diensten van Simacan ook voor Duitse bedrijven relevant zijn en welke rol de overheid daarin kan spelen.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!