Blog

Hoe Amersfoort een cruciale rol kan spelen in de concurrentiepositie van webshops

‘Vandaag besteld, morgen bezorgd’, voor vele webshops de normaalste zaak van de wereld. Maar de klant wil meer dan ‘voor 17 uur besteld, de volgende dag in huis’.  In de avond bestellen en de volgende dag leveren of zelfs vandaag bestellen en vandaag bezorgen, dat is waar de klant op zit te wachten. Klanten waarderen groter levergemak en kiezen voor een online leverancier die dat kan bieden. Grote logistieke partijen bieden de mogelijkheid om tot 1.00  uur ’s nachts pakketten aan te leveren die dezelfde dag nog geleverd worden.  In het noorden van Nederland wordt dit steeds lastiger nu PostNL het distributiecentrum in Zwolle sluit. Hoe Amersfoort soelaas kan bieden voor de webshops die het nastreven om pakketten steeds sneller bij de klant te bezorgen? In dit artikel 3 belangrijke overwegingen.

1. In Amersfoort bevindt zich het centrale distributiecentrum van PostNL

Amersfoort is centraal gelegen en vanuit heel Nederland goed bereikbaar. Door dicht bij het centrale distributiecentrum van bijvoorbeeld PostNL een magazijn of kantoor te vestigen, bespaart de webshop op reistijd en reiskosten. De aanrijtijd wordt tot een minimum beperkt, zodat orders nog tot laat in de avond geaccepteerd kunnen worden. Pakketten kunnen tot 1.00 uur ’s nachts aangeleverd worden op het depot van bijvoorbeeld PostNL in Amersfoort waardoor webshops hun belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’ maximaal kunnen waarmaken.

2. Professionele logistieke partners én personeel dichtbij

In Amersfoort vestigen betekent voor webshops dat zij ook gebruik kunnen maken van alle logistieke professionals die zich in de stad en regio bevinden. Zij, o.a. DHL Express Benelux, POT Verhuizingen, PostNL en warehousing-aanbieders, zijn iedere dag bezig om ondernemers te ontzorgen met alle logistieke vraagstukken. Denk daarbij aan transport, warehousing, zakelijk verhuizen en tijdelijke opslag. Daarnaast is er in de omgeving van Amersfoort genoeg personeel voorhanden. Alleen in Amersfoort wonen al 152.000 mensen, waarvan 43% hoogopgeleid is en 20% in de leeftijd 25-39 jaar.

3. Snelle start voor iedere onderneming door hulp Amersfoort Business team

In Amersfoort zijn verschillende bedrijfsruimtes, kantoorpanden en gecombineerde kantoor- en bedrijfspanden beschikbaar voor webshops. De bedrijventerreinen Isselt, Vathorst, De Hoef en De Wieken sluiten naar verluidt naadloos aan op de wensen van webshops. Dichtbij de snelweg, verschillende distributiecentra en logistieke partners in de buurt en indien wenselijk zichtlocaties. Het Amersfoort Business team van de Gemeente Amersfoort helpt ondernemers graag op weg. Bijvoorbeeld door de ondernemer te koppelen aan een bedrijfsmakelaar, te introduceren bij verschillende ondernemersnetwerken of door hem/haar te voorzien van marktinformatie. Contactpersoon bij de gemeente is Mathilde van der Sanden: [email protected] / 06 – 3831 3303.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!