Blog

21 Chinese investeerders bij Investment Promotion-bijeenkomst in Amersfoort

De Chinese delegatie, foto: Simon LammeMaandagochtend 15 april ontvingen de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius en de Utrechtse gedeputeerde Pim van den Berg in Amersfoort een delegatie van 21 toonaangevende Chinese bedrijven. Zij kwamen naar Amersfoort op uitnodiging van de Chinese Council for Promotion of International Trade (CCPIT). Deze gelegenheid werd aangegrepen om Amersfoort en de Utrecht Region onder de aandacht te brengen bij de investeerders.

Het bezoek vloeide voort uit een eerder bezoek aan Nederland door de Chinese premier Li Keqiang in oktober 2018. In zijn kielzog kwam ook een groot aantal bedrijven mee. De Gedeputeerde van Utrecht en de Burgemeester van Amersfoort hebben daarbij aan de CCPIT gevraagd meer Chinese bedrijven naar Utrecht Region te brengen. Naar aanleiding van deze uitnodiging verzamelde de CCPIT 21 toonaangevende Chinese bedrijven bij elkaar.

Programma Chinees bezoek

De Chinese delegatie werd ontvangen in het Stadhuis van Amersfoort en later in het Eemhuis. Bij het gedeelte in het Eemhuis waren ook 23 zeer enthousiaste Nederlandse deelnemers aanwezig, onder wie een vertegenwoordiger van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). De NFIA had nog geen ingang bij de aanwezige Chinese bedrijven en kreeg hierdoor een mogelijkheid om connecties te leggen.

Burgemeester Bolsius en wethouder Fatma Koşer Kaya hebben de gasten welkom in Amersfoort geheten. Gedeputeerde Van den Berg heeft een toespraak gegeven over de aantrekkingskracht van Utrecht Region voor deze investeerders. Andere sprekers waren onder meer de heer Zhang Shenfeng (vicepresident van CCPIT), de heer Kou Guangwu (CFO van Wanhua Chemical Group), de heer Jasper Vis (oprichter en directeur van HeadCandy), de heer Jimmy Ji (directeur business development China van KPMG Accountants NV), de heer Robin Kwast van Royal Haskoning DHV, mevrouw Thérèse van den Hurk (oprichter van Teresa Happy Care International Group) en de heer Friso Smit van Utrecht Science Park.

 

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!