AB - Interviews - portretfoto Rik Tuitert - vierkant

Even voorstellen: Rik Tuitert

Geschreven op 6/24/2020

Rik draagt met plezier bij aan de ontwikkeling van de stad waar hij woont en werkt. Als senior adviseur uitgifte & ontwikkeling begeleidt hij ondernemers die zich in Amersfoort willen vestigen of binnen de stadsgrenzen willen verhuizen. Hij denkt creatief met hen mee en bewaakt tegelijkertijd de gemeentelijke kaders. ‘Samen dingen mogelijk maken, die grondhouding leeft heel sterk.’

‘Ik vind ruimtelijke ontwikkeling superinteressant. En ik heb het altijd al leuk gevonden om me in te zetten voor de stad waar ik woon. Mijn huidige rol bied mij de ideale mogelijkheid om die twee te combineren. In de ontwikkeling van een stad ligt de focus vaak op wonen, maar werken - en dus de rol van een ondernemer - is net zo belangrijk. Ik vind het leuk om de ondernemer te helpen en samen tot resultaat te komen. Regelmatig fiets ik door Amersfoort en zie ik projecten waar we gezamenlijk aan werken of gewerkt hebben. Dat blijft leuk.’Uitgifte & ontwikkeling

‘Als bedrijven de wens hebben om uit te bouwen, nieuw te bouwen of zich in Amersfoort te vestigen, dan kunnen zij met mij contact opnemen. Ik verzorg de begeleiding van zulke processen, van het eerste schetsontwerp tot en met het sluiten van de verkoopovereenkomst. Ik adviseer, faciliteer en ben aanspreekpunt bij vragen. Ervoor zorgen dat processen goed lopen, daar haal ik voldoening uit. Als mijn taak erop zit en de grond is geleverd, draag ik het stokje over aan de accountmanagers van het Amersfoort Business Team.’

AB - Interviews - portretfoto Rik Tuitert

Vestigen

‘Het is mijn uitdaging om ervoor te zorgen dat ondernemers fijn kunnen landen in Amersfoort. Dat betekent dat ik elke keer weer een goede balans moet vinden tussen enerzijds creatief meedenken en anderzijds de gemeentelijke kaders bewaken. Alles vanuit de grondhouding om dingen mogelijk te maken.’

Duurzaamheid

‘Ik vind het mooi te zien dat ondernemers bij de ontwikkeling van hun bedrijfspand steeds meer oog hebben voor uitstraling en kwaliteit. Rechttoe rechtaan is het goedkoopst, maar ze willen wat moois neerzetten. Duurzaamheid is daarbij een steeds belangrijker aspect. Ik probeer ondernemers te verleiden net even een stapje verder te gaan.’

Meest gelezen artikelen

alt

Ondernemen

22-12-2021

Earth Valley

‘Met Earth Valley creëren we een ecosysteem dat sterk bijdraagt aan grote maatschappelijke opgaven.’

Lees verder
alt

Gezondheid

24-1-2022

Gezondheid in de regio

‘Wij willen gezondheid in de regio op een hoger niveau krijgen.’

Lees verder
alt

Vervoer

25-1-2022

Evolutie van de vrachtfiets

Nu steeds meer bedrijven hun mobiliteit willen of moeten vergroenen, heeft Babboe de oplossing: de vrachtfiets.

Lees verder
Leer ondernemend Amersfoort beter kennen