Blog

Badkameraccessoires van Geesa gaan de hele wereld over

Op Amerikaanse cruiseschepen, in hotels in het Midden-Oosten en in 2014 zelfs een tijdje in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De badkamer- en toiletaccessoires van Geesa duiken overal ter wereld op. Succesverhaal, jongensboek, een droom die uitkomt: het is allemaal van toepassing op het Amersfoortse bedrijf, dat ruim 130 (!) jaar bestaat en nog altijd groeit. Directeur Ben van der Steen: “We hebben een sterk eigen gezicht.”

“De dynamiek van export laat je niet meer los”

Op bedrijventerrein Isselt in Amersfoort doemt een groot, grijs gebouw op, een beetje tegen het saaie aan. Niets aan de gevel verraadt ook maar iets van de wondere wereld van luxe badkameraccessoires die erachter schuilgaat. Maar eenmaal binnen valt het oog direct op de tekst ‘Poëzie voor in de badkamer’, die als slogan is gebruikt voor één van de laatste collecties. Het zegt alles over de manier waarop ze bij Geesa naar badkameraccessoires kijken. Zoals directeur Van der Steen het zegt: “Wij houden van design, van de combinatie van een prachtig ontwerp met een functionele toepassing.” Met die benadering heeft Geesa het middensegment en de bovenkant van de markt veroverd. Ze is marktleider in Nederland in het professionele segment – installateurs en badkamerspeciaalzaken – en daarnaast exporteert het bedrijf zeepbakjes, toiletrolhouders, scheerspiegels en toiletborstelgarnituren – om maar een greep te doen uit het ruime aanbod – naar liefst 65 landen…

Lees het hele artikel in het digitale magazine Aangenaam

Geesa Ben van der Steen

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!