Blog

Amersfoort is dé netwerkhoofdstad van Nederland

Een centrale ligging, uitstekende faciliteiten en vrijwel dagelijks bijeenkomsten op inspirerende locaties. Die combinatie maakt van Amersfoort dé netwerklocatie van Nederland. Als iemand dat kan beamen, is het ‘netwerktijger’ Danny Rietveld wel. De jonge ondernemer begon er in 2008 het businessplatform OnderNamen, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste ondernemersplatform in de regio. Hij weet het zeker: “Amersfoort is de netwerkhoofdstad van Nederland.”

Netwerken in Amersfoort

Rietveld weet waarover hij praat. Als uitgever van OnderNamen komt hij namelijk op tal van netwerkborrels in andere steden. “Amersfoort heeft als netwerklocatie ontzettend veel te bieden,” stelt hij. “Als je wilt kun je elke dag wel aanschuiven bij een netwerkontbijt. Om nog maar te zwijgen over de vele andere themabijeenkomsten. Nergens anders wordt er zóveel georganiseerd. Op elke hoek is wel een locatie die zo’n bijeenkomst uitstekend kan faciliteren. Of je nu een historische, chique of groene setting zoekt, alles is aanwezig. En dat allemaal in het kadastrale middelpunt van Nederland; een plek die voor iedereen gemakkelijk te bereiken is. Wat wil je nog meer? Als je van netwerken houdt, is Amersfoort the place to be.”

Krachten bundelen

Er schuilt ook een gevaar in dat rijke aanbod, weet Rietveld. “Het moet niet té veel en té gesegmenteerd worden. De binnenstad, de vastgoedbedrijven, jonge ondernemers, etcetera: ze hebben allemaal een eigen clubje. Voor de eenheid van het bedrijfsleven in de regio is het belangrijk om de krachten óók gezamenlijk meer te bundelen.” Rietveld is enthousiast over het netwerkklimaat in Amersfoort. Hij heeft het als broekie van begin twintig in de Amersfoortse ondernemerswereld zelf meegemaakt: in deze regio krijg je als nieuwkomer een kans. “Mits je je gezicht laat zien op netwerkbijeenkomsten en je jezelf daar oprecht presenteert. Wees gewoon lekker jezelf. Dan betaalt netwerken zich hier vrijwel altijd uit.”

Lees het hele artikel in het digitale magazine Aangenaam.

Danny Rietveld Ondernamen Amersfoort

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!