Amersfoort Onderwijsstad

Amersfoort Onderwijsstad

Fatma-kl....

"Amersfoort Onderwijsstad 2021-22 staat in het teken van het onderwijs van de toekomst"

Wat betekent dit voor mij? Dat onze leerlingen elkaar zo vroeg mogelijk in alle diversiteit ontmoeten. Dat grenzen tussen vakken, en tussen het schoolgebouw en het leven daarbuiten bewust worden doorbroken. Want leerlingen leren ook van culturele en sociale activiteiten. De ruimte om met elkaar bredere perspectieven op te zoeken, moeten leraren dus ook krijgen. Zo creëren we een leeromgeving die bij het kind past, met kansen die aansluiten bij hun talenten en vermogens. Ongeacht hun achtergrond of het inkomen van hun ouders. Ik ben trots op de vele Amersfoorters die zich dagelijks met veel bezieling voor onze jeugd inzetten.

Wethouder Fatma Koşer Kaya opent het onderwijs deel van de jaarlijkse Big Improvement Day. Aan deze dag waarop diverse sectoren elkaar ontmoeten waardoor frisse ideeën ontstaan werken o.a. Koningin Maxima en Mona Keijzer mee.

Kijk BID 2021 terug via:  www.bigimprovementday.org

 

Netwerkbijeenkomst: Docent in Bedrijf tijdens de Nationale Onderwijsweek

Speciaal voor ondernemers en docenten gaat de zesde editie Docent in Bedrijf plaatsvinden op 4 oktober 2021 in Amersfoort, tijdens de Nationale Onderwijsweek. Het inspirerende netwerkprogramma brengt ondernemers en docenten dichter bij elkaar. De ontmoetingen zorgen voor een verbetering in de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt.

Gratis aanmelden en meer informatie via deze link.

docent-in-bedrijf-19

ITvitae geeft jongeren met autisme een tweede kans: ‘Elk talent dat we hebben, moeten we benutten’

Lees verder.

De Nationale Onderwijskrant is uit!

 

Heb jij hem al gezien? De Nationale Onderwijskrant is verschenen.

Blader snel door naar het Amersfoortse middenkatern met een welkom van burgemeester Lucas Bolsius  in de Nationale Onderwijsstad en mooie verhalen over het onderwijs in Amersfoort.

Heb je de krant niet ontvangen?
Lees hem dan online op de website van Stichting Nationale Onderwijsweek.

 

Foto's gemaakt door Marisa Broekhuizen in opdracht van CMA. Rechtenvrij en overal voor te gebruiken.

Amersfoort Nationale Onderwijsstad 2020-21

Amersfoort mag zich in 2020-2021 ‘Nationale Onderwijsstad’ noemen. De stad heeft uitstekend lager- en voorgezet onderwijs. De laatste jaren is er met de komst van de Hogeschool Utrecht en de universitaire opleiding SOMT ook een groeiend aanbod hoger onderwijs.

Jonge, hoogopgeleide inwoners

In Amersfoort is 49% van de beroepsbevolking hoogopgeleid (landelijk: 28%). Meer dan de helft van de inwoners is 40 jaar of jonger.

 

 

Amersfoort: hoogopgeleide beroepsbevolking

Het opleidingsniveau van de inwoners van Amersfoort is veel hoger dan het landelijk gemiddelde. Liefst 49% van de beroepsbevolking heeft een HBO- of WO-opleiding afgerond. In Amersfoort bevinden zich de SOMT University of Physiotherapy, negen opleidingen van de Hogeschool Utrecht en een opleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Bovendien liggen binnen een straal van 50 kilometer liefst vier universiteiten uit de top 150 van de Shanghai Ranking (Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, VU Universiteit Amsterdam en Wageningen University).

Amersfoort kent daarnaast een relatief jonge bevolking. Meer dan de helft van de inwoners van Amersfoort is 40 jaar of jonger. Voor een omgeving met veel jong talent zit u dus goed in Amersfoort.

 

Goede ervaringen met Amersfoort als onderwijsstad

Tjerk Budding, directeur van de opleiding tot Certified Public Controllers van de VU, had al goede ervaringen met Amersfoort als onderwijsstad. Ook voor eerdere onderwijsactiviteiten kwam hij er al met enige regelmaat.

Lees verder.

Meer informatie over onderwijsstad Amersfoort?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

  • Wil je op de hoogte blijven van het laatste ondernemersnieuws uit Amersfoort? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!