Blog

Amersfoort in top 10 economische toplocaties

De kern van het jaarlijkse onderzoek Toplocaties door Elsevier en Bureau Louter is een ranglijst van gemeenten: hoe staan in Nederland de lokale en regionale economieën ervoor? Het maakt de economische prestaties van alle gemeenten onderling vergelijkbaar. Haarlemmermeer is voor het derde opeenvolgende jaar de gemeente met de sterkste lokale economie, vooral te danken aan de aanwezigheid van Schiphol. Eindhoven en Amsterdam zijn dit jaar de nieuwe nummers twee en drie.
Top-10-Toplocaties-Elsevier-2014
Dynamiek
Door de prestaties van gemeenten af te zetten tegen het aantal inwoners, wordt zichtbaar hoe gemeenten naar verhouding presteren. Zo kan Lansingerland of Houten het opnemen tegen de wereldhaven Rotterdam, zo kan Zwolle zich al meer dan een decennium handhaven in de top-5.H et resultaat is een scherper zicht op verschillen in economische dynamiek per regio. Hoe komt de ranglijst tot stand? Alle gemeenten zijn beoordeeld aan de hand van ruim veertig indicatoren. Daarbij is onderscheid gemaakt naar indicatoren die betrekking hebben op de economische structuur en indicatoren die betrekking hebben op de dynamiek, ofwel de groei en krimp van de lokale economie. De uitslag is weergegeven als rapportcijfer.

Stijgers
Twee nieuwkomers in die top-10 zijn Roermond en Amersfoort. Beide gemeenten stonden daar in de loop der jaren al eens eerder in. Lees het hele artikel op Elsevier.nl.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!