Blog

Amersfoort Business Team (ABT) van de gemeente Amersfoort

Het Amersfoort Business Team investeert in goede relaties met het bestaande bedrijfsleven vanuit de gedachte ‘koester het gevestigde bedrijfsleven en behoud ze voor de stad en regio’. Het bedrijf heeft via een accountmanager van de gemeente één contactpersoon binnen de gemeente voor vragen, knelpunten en advies. Vanuit een klantgerichte, ondernemende, signalerende en probleemoplossende houding fungeert het Business Team als schakel tussen het bedrijf, relevante gemeentelijke afdelingen en andere Amersfoortse bedrijven.

Naast het faciliteren van gevestigde ondernemers zijn we ook actief bij de vestiging van nieuwe bedrijven. Door een goede relatie met bestaande bedrijven kan het Business Team in contact komen met bedrijven uit het netwerk die zich oriënteren op nieuwe huisvesting. Het Amersfoort Business Team werkt nauw samen met de Regionale Ontwikkel Maatschappij (ROM) en teneinde samen de internationale acquisitiekansen te verkennen. We leggen voor het aantrekken van (hoofd)kantoorfuncties een focus op de sectoren ICT en Zorg (Health). Deze sectoren zijn sterk vertegenwoordigd in Amersfoort en het zijn groeisectoren waarin dynamiek verwacht wordt.

Met de marketingcampagne Amersfoort Business versterken we het imago van Amersfoort als vestigingslocatie. Het vestigingsklimaat van Amersfoort voor bedrijven is namelijk goed. Amersfoort is goed bereikbaar door snelwegen en spoor, heeft hoog opgeleide inwoners en een uitstekend woon- en leefklimaat. Daarnaast kent Amersfoort een actief zakelijk netwerk, zoals de vele netwerkorganisaties, brancheverenigingen en innovatieve zzp’ers. De website www.amersfoortbusiness.com is verder ontwikkeld om het goede vestigingsklimaat van Amersfoort te promoten.

Wilt u ook op de hoogte blijven van actueel zakelijk nieuws uit Amersfoort?

Volg dan Amersfoort Business op LinkedIn en meld u aan voor de nieuwsbrief.

Amersfoort de stad voor uw onderneming?

Ontdek in 5 mails waarom Amersfoort misschien wel de beste vestigingsplek voor uw bedrijf is (stopt automatisch).

Lees meer >

Niks missen?

Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit Amersfoort voor ondernemers via onderstaand formulier.

Meld nu aan!